avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate

Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus numerele de anglia care leam avut inainte si miam facut asigurare si verificare pe anglia.vreau sa stiu si eu daca este legal sau daca incalc vreo lege .

[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Ionut.tanasa , utilizator 21:51, 28 Noiembrie 2016
stimate @remus11, am impresia ca dvs. va aflati in eroare si postati fara a avea vreo legatura cu subiectul topicului.

Unde mai exact va rog?
Dvs ati afirmat ca savarseste o infractiune (va incadrati aici:
Art.85. - (1))
daca circula cu nr de Anglia,lucru totalmente eronat in conditiile in care inmatricularea provizorie nu presupune in mod concomitent radierea din tara de origine!
Mai sustineti ca trebuiau retinute placutele de Angilia la inmatricularea provizorie si ati facut trimitere la o norma care se aplica doar in cazul inmatricularii definitive,din nou o sustinere eronata.
Deci infractiune la care faceti referire este inexistenta!

daca ati fi citit cu atentie ati fi observat, poate, au fost scoase 2 randuri de placute provizorii si apoi au fost montate din nou placutele de Anglia.

Exact,numerele provizorii nu se mai afla in termenul de valabilitate,exista o problema doar daca le inlocuia cu cele de Anglia inainte sa expire valabilitatea!

autoturismul are asigurare in Anglia facuta probabil online iar verificarea nu inteleg
cum a reusit sa o faca in Romania din moment ce @rin82 a relatat ca a scos numerele provizorii si nu poate iesi din tara. sau poate nu este vorba de verificarea ITP.

Deja sunteti in domeniul sf-ului,omul a spus clar ca are asigurare si verificare si eu am prezumat ca ca fiind reala situatia!Nu vad motivul pentru care ar trebui sa ne indoim de aceste aspecte!
Degeaba despicati firul in patru,cum a obtinut verificarea si asigurarea..etc,este irelevant atata timp cat sunt valabile!

in opinia dvs. inteleg ca nu exista nicio problema daca a montat vechile numere de UK dupa expirarea numerelor provizorii obtinute.

Chiar nici o problema,cu conditia ca autoturismul sa nu fie radiat din Anglia!

Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
remus11, utilizator
cum @rin82 a montat numerele anterioare de Anglia dupa expirarea valabilitatii numerelor provizorii romanesti nu ramane decat sa presupunem ca totul a fost doar o extravaganta a acestuia.
poate a vrut doar sa circule in Romania cu numere provizorii si apoi sa se intoarca in Anglia cu numerele englezesti. pur si simplu.
Sefu..tu habar n ai ce i cu tine...omul a scos numere provizorii (rosii) in vedere inmatriculari definitive in Ro. Trebuie predate numerele de anglia in momentul cand o imatriculezi definitiv in Ro .cand iti da numerele negre.
Tu habar n ai ce i cu tine si duci lumea in eroare, citezi din lege si nici macar nu o intelegi. Art.7 spune clar cand inmatriculezi prima data o masina in Ro din alt stat* adik cand iei numer negre definitive) se cer numerele straine, dar omul a scos numere provizorii de circulatie(rosii) in vederea inmatricularii .... nu trebuie sa predea numerele straine cand scoti numere rosii pe intelesul tuturor pt ca scotand numere rosii nu insemna ca o si inmatriculezi ..
Raspunsul oficial la intrebarea omului daca poate pune numerele straine inapoi pe masina daca a scos numere rosii este DA poate pune daca si numai daca masina nu este radiata din tara respectiva si are ITP si asigurare valabile din acea tara
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2016
Ionut.tanasa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de circulatie provizorie auto costin_tat costin_tat BUNA ZIUA!Am cumparat o masina adusa din Germania si a fost scos un set de numere rosii din bucuresti.Eu locuiesc in Braila.de unde pot scoate alte numere ... (vezi toată discuția)
Parasire sectie politie Rebbeca Rebbeca Buna seara.Problema mea ar fi urmatoarea:Am achizitionat o masina inmatriculata in UK cu intentia de a o inmatricula.Vechiul proprietar a luat numere rosii ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare provizorie 1burebista 1burebista Buna seara, Ieri am vrut sa-mi scot al doilea rand de numere rosii pentru un autoturism proaspat achizitionat. Primul rand de numere a fost scos de vechiul ... (vezi toată discuția)