avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama ma maltrateaza
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama ma maltrateaza

Buna am o problema, am 15 ani si locuiesc in oradea problema este cu parinti mei adica cu mama fiindca trebuie sa mentionez ca tatal meu nu mai locuieste cu noi si rar il vad plus ca am o relatie proasta cu el dar nu asta e problema mama mea ma maltrateaza prin urmatoarele lucruri de la un tinp tot (adica de la vreo 12 ani) de atunci ma bate destul de des cu sucitoarea pot sa mentionez si cu linguri de lemn etc astea pot sa mentionez ca sau diminuat in ultima luna' la fel am fost des amenintat ca ma omoara si a ajuns sami spuna ca ma uraste si ca abia asteapta sa ma vada suferind, de 4 luni nu mai am acces la conputer chiar si acest topic il scriu de pe smartphonul luat de tata , de 3 luni sunt nevoit sa imi fac singur de mancare pt ca ia nu mai gateste iar de curand a spus ca nu ma mai creste si asa face de vreo cateva zile sunt nevoit sa mananc ce resturi gasesc prin casa am sa va si explic dece sunt asuprit astfel in cazul in care credeti ca sunt un copil mai prost si rau nu e asa cel putin prost nu in urma mai multori teste de inteligenta autorizate(nu de pe internet sau cv de genu) s-a dovedit ca sunt printe primi 5 la cei mai inteligenti oameni (asta cel putin in romania pt ca testele erau pe tara) avand si un IQ de 119 poate de aici venind problema mea fiindca am luat pedepsele ei altfel si nu m-am indreptat pt ca nu mi se pare normal sa faci un bine unui om dupa ce tia facut rau , lucrurile rele care leam facut fiind si eu obraznic no ascultam i mancam din mancare etc despre casa de copi stiu ca nu pot ajunge in acel loc pt ca am depasit varsta si nustiu unde sa merg toata ziua fac foame nu ne vorbim stau inchis in camera in tinp ce ia se vede cu iubitul ei cand i amintesc de normele legale spune ca nui obligata sa ma creasca si ca daca no ascult ia poate face ce vrea cu mn nu am la cine sa ma duc rude nu si aici clar nu mai pot trai spunand clar ca ma uraste si nu doar la nervi eu avand conportamentul unui adolescent practic de la lucruri banale de ex ea a spus ca nu ma va ierta niciodata pt ca am mers la baschet fara sa i cer voie . deci chiar nu stiu ce sa fac datorita lipsei de hrana am ajuns sa ma simt epuizat si ametesc deseori mam gandit sa sun la protectia copilului dar mie frica sa o fac desi nu exclud optiunea si chiar daca voi suna eu nu stiu unde asi putea pleca in oradea plus ca daca ar fi vorba sa ne trimita la un psiholog sa discutam pt ca am fost deja la 3 psihologi si nau fost de folos chiar am nevoie de ajutor va rog seriozitate
Daca mama ta nu este destul de matura sa inteleaga ca varsta de 15 ani este o varsta dificila pentru un copil , atunci maturizeaza-te tu si fii intelegator cu ea.
Trebuie sa-ti spun ca oricat de inteligent la 15 ani ai atat se putina experienta de viata incat e greu sa ai intotdeauna dreptate in ceea ce spui. S-ar putea ca mama ta, in anumite situatii, sa aiba mai multa dreptate decat tine in anumite probleme de viata, cum s-ar putea ca ea sa judece gresit, dar asta nu inseamna ca razboiul este solutia.
Incearca sa intelegi ce pretentii are de la tine , in ce priveste comportamentul tau si adapteaza-te, pentru ca nu-i greu sa ii ceri voie sa mergi la joaca.
Concentreaza-te pe scoala ( vad ca scrii foarte gresit gramatical) si acest lucru te va ajuta sa fii independent la un moment dat.
Analizeaza si comportamentul tau, pentru ca daca nu te intelegi nici mama si nici cu tata, ar trebui sa-ti pui un semn de intrebare.
Sau poti s-o reclami la protectia copilului si in urma unei anchete sociale sa fii dat spre crestere tatalui tau.
Nu stati sa mancati bataie cu sucitorul, cu palma sau cu vorba, copiii nu se bat, se cresc, se iubesc si se educa. Cu sucitorul le faci placinte, nu-i bati.
Sunati la telefonul copilului, cereti o consiliere psihologica, mergeti la Autoritatea tutelara din Oradea, cereti ajutor. Nu stati asa, e pacat!!

Doamna mediator, nu ca nu sunt de acord cu dv., dar nu putem invinovati un tanar de 15 ani cu familia destramata ca nus e intelege cu parintii; e adolescent, deja are probleme de adaptare, hormonale, de identitate... sa-i aruncam in carca si ce nu trebuie sa duca? Pentru ca are 2 parinti iresponsabili?
Ce joaca? Are 15 ani! Scrie prost ca nu s-a interesat cineva de el, ca in loc sa-l intrebe daca si-a facut tema i-a pus sucitorul pe spate.
E adevarat ca si tu trebuie sa incerci sa o intelegi pe mama ta, probabil ca are probleme. Dar aceasta intelegere trebuie sa inceapa in primul rand sunand la autoritatea tutelara, vorbind cu un profesor de care te simti mai aproape si nu in ultimul rand vorbeste cu tatal tau la modul serios, explica-i situatia, ca esti infometat si batut. Nu cred ca , indiferent de eventuale probleme pe care le-ati avut/aveti, nu va lua aceste lucruri in serios. In privinta mamei tale, ARE obligatia de a te creste si educa in conditii de viata normale, pana cand vei ajunge la majorat si dupa aceea daca vei studia in continuare. Poate ca este cazul sa-i explice cineva mamei tale ca daca a divortat de tatal tau, in niciun caz nu a divortat si de tine. Acest lucru este valabil si pentru tatal tau. Aceste fraze nu inseamna un indemn la nesupunere si nerespectare a obligatiilor tale de copil, inseamna doar o punere corecta a situatiei. Spui ca ati fost la 3 psihologi, cine si cum te-a dus acolo si mai ales de ce. Suna la autoritatea tutelara din Oradea, cauta ajutor neaparat.
Scopul oricarei institutii este sa te protejeze, ca in realiate e pe dos sau sunt ineficiente, e altceva.

Probabil nici o consultatie anonima la politie si nici un psiholog nu v-ar putea ajuta concret.
Aveti nevoie de o alta locuinta, poate va da de la prrimarie/o locuinta sociala. Politia are si scop de mediere a conflictelor. Intrebati si un politisti sa va ajute cat se poate. Eu nu cred ca sunteti un caz izolat. Vrei la caminul de copii ? Macar o perioada?. poate un asisten social stie mai multe lucruri practice decat un psiholog. In caz extrem Puteti sa chemati si televiziunea.

Imi cer scuze, vorbesc sa nu ma aflu in treaba.

nimeni nu poate sti in ce situatie se afla acest copil,de aceea nu trebuie judecat(
,,fara carte si munca mai poti face treaba in viata cu prosteala si minciuna.
alege tu"),ci indrumat in mod concret.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Fiica mea abuzata psihic de tatal vitreg floralin floralin buna dimineata.am si eu o problema legata de fica mea din prima casatorie care are 15 ani si de vreo2 ani nu se mai intelege cu actualul tata vitreg cea ce a ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)
Evaluarea psihologică în timpul procesului de divorț: care dintre părinți trebuie să ducă minorul la psiholog? Iuli33 Iuli33 Buna ziua, Sunt in proces de divort cu sotul meu. De la data depunerii cererii de divort (6 luni), fata noastra locuieste exclusiv la mine. El nu i-a ... (vezi toată discuția)