Buna ziua ,am avut o Intreprindere Individuala si nu am platit contributia la casa de asigurari de sanatate. In cazul in care nu am cu ce sa platesc majorarile aberante, se poate ajunge la pedeapsa cu inchisoarea ? Dat fiind faptul ca datoriile sunt preluate acum de anaf, nu am nimic pe numele meu, se poate lupta in instanta sa platesc numai debitul principal fara majorari ? Mentionez ca am in instanta 3 dosare pentru a recupera taxa de inmatriculare la 3 masini care ar acoperi toata suma. Cum ar trebui sa fac ?
din pct meu de vedere ANAF poate incepe o proceduara de recuperare prin executor judecatoresc. daca nu are ce recupera atunci poate cere insolventa cu conditia ca debitul sa fie mai mare decit minimul pt care se poate cere insolventa. nu am auzit inca pe nimeni sa faca inchisoare pt asa ceva.
Daca ANAF-ul incepe procedura executarii silite, puteti face contestatie la executare prin care aratati ca si ANAF-ul are debite fata de dumneavoastra. Puteti obtine astfel o amanare a executarii silite pana la incasarea taxei pe care o aveti de recuperat.
Nu se primeste pedeapsa cu inchisoarea in cazul neplatii datoriilor.