avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legitimare refuzata, amenda fara vina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legitimare refuzata, amenda fara vina

Buna ziua.

Azi am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pe strada Dorobantilor.
Motivul este: "Neacordare de prioritate a pietonilor".

Eram oprit la trecerea de pietoni acordand prioritate unui pieton (domn) impreuna cu o alta masina in dreapta mea,dupa ce domnul a traversat am pornit impreuna cu celalalt sofer,in timp ce eram deja in miscare (pe trecere de pietoni) a coborat o doamna din partea de stanga a mea,care pana atuncea statea doar pe trotuar.Direct am fost doar eu oprit de Agentul care era pe drum si pe care l-am vazut deja inainte de trecere de pietoni (sunt din Mures si eram cu o masina MS).
Agentul a cerut actele si mi-a zis ca se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 30 de zile motivul ca nu am acordat prioritate pe trecere de pietoni doamnei care defapt era inca pe trotuar si se gandea ce sa faca cand eu am pornit.Eu i-am zis ca nu am incalcat nicio lege si ca am acordat prioritate pietonului care era angajat in traversare(domnului),am si intrebat de ce doar eu eram oprit,fiindca sunt din Mures? (Raspuns ferm: "Da").Am refuzat sa dau permisul de conducere (am dat doar:talonul , omologare pentru folii - a cerut dupa ce am refuzat predarea permisului , asigurare si buletin).
Cand a venit inapoi a cerut sa cobor din masina sa citeasca procesul verbal si m-a dus la o distanta mai mare de la masina, si a refuzat de 2 ori sa se legitimeze (nici marac numele nu mi-a zis,motiv? "Am zis o data nu fac de doua ori".)
Totodata a vorbit urat cu mine,batea joc de numele meu.Eu am refuzat sa semnez procesul.
Am plecat direct la politita Rutiera Cluj sa depun o plangere impotriva agentului,unde am fost refuzat de seful de schimb , motiv : "nu am fost acolo nu am de unde sa stiu cine are dreptate!" (totusi asta nu inseamna ca as putea depune o plangere).Doar in instanta pot sa depun plangere.Cel mai important era ca in 2 minute a ajuns acolo si masina de politie cu agentul care m-a oprit,si intrand in cladire a venit spre mine intreband: "Ce problema aveti?".
Dupa acesta am si plecat,am fost refuzat din toate partile.
Am si martor asistat in dreapta mea statea prietena mea,cine tot e soferita de 4 ani,cunoaste legea si conduce zilnic.

Ati mai patit asa?
faci contestatie la pv de contraventie
Nu are martor,nu are proba video sau foto.
Eu am martor,si jur ca nu am facut nimica.

Am sansa sa scap?
Da cate ori pot face plangere?
1. Inpotriva procesului Verbal
2.Impotriva agentului?

Help pls
faceti plangere impotriva procesului verbal la judecatoria pe raza careia s-a savarsit fapta si o sesizare impotriva politististului la IPJ Cluj. in ambele cazuri mentionati ca aveti martor la cele intamplate. daca la politie nu va primeste sesizarea cu toate ca nu au motive, o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire. de altfel si plangerea la judecatorie o puteti trimite prin posta dar va trebui sa va prezentati la Cluj ptr a va sustine plangerea. plangerea o puteti depune in termen de 15 zile de la comunicare.
Multumesc.

Sper ca o sa ajung undeva,nu se poate chiar asa,daca nu fac nimica,daca faceam taceam,dar asa...

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului de conducere pentru 30 de zile viruss4all viruss4all Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru " neacordare de prioritate la trecearea pietonilor angajati in traversare regulamentara ". - ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate la trecerea de pietoni vaseapantiuc vaseapantiuc in decembrie mi s-a retinut permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni fiind inregistrat si de camera de luat vederi din masina politiei.am vre-o ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - "neacordare de prioritate unui pieton" ContSters303549 ContSters303549 Buna seara, Haideti sa va impartasesc experienta de astazi dimineata. Fiind pe DN5, Bucuresti - Giurgiu, in localitatea Jilava, oprit fusai de domnul ... (vezi toată discuția)