avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pensionari la bazele sportive
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pensionari la bazele sportive

Multe primarii din tara finanteaza Asociatiile Sportive. Un pensionar de limita de varsta poate fii angajat cu contract de munca la o asociatie sportiva care primeste bani de la primarie(legea 350/2005)? Cine incheie contractul de angajare primaria sau Asociatia Sportiva?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:32, 23 Aprilie 2013
O persoana pensionata la limita de varsta poate fi angajata cu c.i.m. ... Astfel art. 118 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice stipuleaza ca pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas.

Cred ca cel mai bine este ca angajarea sa se faca pe Asociatia Sportiva .. in sectorul bugetar inca sunt restrictii.
Multumesc! Asociatia nu poate, ne gandeam ca poate sa-i angajam la Regia de Gospodarie Locativa si sa-i punem la bazele sportive. Dar bazele sportive sunt ale primariei iar Regia de Gospodarie ar trebui sa incheie si ea la randu-i contracte cu primaria in acest caz. Important este sa stim baza legala conform careia sa le incheiem contractul de munca. Poate ca au mai facut si altii din primarii astfel de artificii si ne spun cum au procedat. Avem paznici, antrenori, sportivi, etc.pe care nu stim cum sa-i platim. Primaria finanteaza asociatia sportiva pe Legea 350/2005. Am inteles ca se vor da drumul la angajari in primarii, poate ca atunci se vor gasi pargii si pentru aceasta categorie.
Nu inteleg de ce nu se poate angaja pe Asociatia Sportiva?
Pentru ca asociatia nu are banii ci primaria este cea care da banii si cred eu nici nu se doreste. Ma gandeam ca poate mai sunt si alte primarii care au incheiate contracte de finantare cu asociatiile sportive pe Legea 350 si ne pot spune cum au procedat(HCL?)nu stiu, dar cei de la primarie spun ca ei nu pot pe considerentul ca nu e data legea 1/1 ci 7/1. Poate are cineva un model de contract.
Corect pentru bugetari inca se aplica regula 7 plecati , 1 angajat ..... problema ar trebui pusa din alt punct de vedere .... primaria finanteaza asociatia , in acest sens banii nu sunt virati asociatiei care poate sa aiba angajati platiti din acesti bani ?

Alte discuții în legătură

Cim determinat panzarumitica panzarumitica potrivit codului muncii, una din situatiile in care se incheie contract individual de munca pe perioada determinata este si cazul pensionarilor. Este vorba de ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas - salariu lorev lorev buna ziua.sunt eleva la o scoala postliceala de asistenti medicali recunoscuta de stat si iau pensie d urmas dupa tatal meu.as dori sa ma angajez cu jumatate ... (vezi toată discuția)
Cim pensionar otto2009 otto2009 Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)