Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, inculpatul isi recunoaste vina) daca inculpatul isi recunoaste vina, se poate ca si completul de judecata sa respinga acest aspect? In cazul despre care va scriu inculpatul a fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare, la recurs si-a recunoscut vina insa sentinta definitiva a ramas tot pe 1 an si 4 luni, adica nu s-a mai scazut o treime din pedeapsa. Se poate intampla si asa?
Depinde in ce moment s-a solicitat aplicarea art 320 ind 1 CPP.
Depinde daca se mai putea sau nu.
Nu se poate raspunde in general la un aspect concret de acest gen fara a se cunoaste tot dosarul.
Cand sunt cazuri concrete si clare prevazute de lege,se poate cere obsolut orice.Depinde ce depinde?Depinde daca vrea instanta.Asta da.Una este ca un drept sa fie inadmisibil inca de la inceput,alta este sa fie decazut din el!Una e una,alta e alta
Depinde de cazul concret.
Dreptul poate fi simplu sau foarte complicat.
In drept, avocatul poate sa faca ceva simplu sa devina atat de complicat incat ceea ce parea simplu de respins sa devina usor de admis...
In fine...
Eu am avut cazuri si in apel si in recurs unde s-a aplicat art 302 ind 1 CPP.
Am avut si cazuri in care condamnati definitiv...au beneficiat de art 320 ind 1 CPP.
De aceea, dreptul poate sa depinda foarte mult de gandirea avocatului deoarece acestia sunt platiti sa caute solutii juridice mai inainte de judecatori.