avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot contesta un proces verbal daca mi-a gresit adresa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot contesta un proces verbal daca mi-a gresit adresa din buletin ?

Buna ziua ! Ieri (25.2.09) am fost oprit de politie pt ca nu mi functiona farul stanga. Mi a cerut actele dar nu le aveam la mine . Tipul a fost de treaba, pt ca aveam rca-ul expirat si el mi a dat doar 6 puncte de amenda pt ca nu aveam actele la mine si doar atat nu pt far nu pt rca nimic . amenda e de 180ron in 48h sau 360. Ceea ce va intreb eu este daca pot contesta procesul verbal pt ca la adresa mi-a scris Pni (in loc de Poni ). Pot contesta acest lucru ? Daca da .. unde ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:29, 1 Martie 2009

In loc sa te bucuri ca nu ai luat 1000 de ron amenda + in ceva pentru faptul ca nu-ti mergea farul te gandesti ca ar trebui sa ataci p-v pentru acea suma infima in raport cu cea care ar fi trebuit sa fie ? Sti vorba aia "Nemultumitului i se ia darul" ?
Nu ai nicio sansa de castig daca vrei sa ataci PV pentru faptul ca nu ti s-a mentionat corect adresa din buletin in varianta descrisa de tine.
Eu zic sa te grabesti si daca mai esti in termen sa achiti 1/2 din minim.
intr-adevar , sunt extrem de multumit si am spus ca ag. a fost foarte de treaba prin faptul ca mi a dat o amenda infima pe langa ce trebuia sa primesc .. dar .. in perioada asta si cei 180 ron sunt mult :) .. asa e .. maine dimineata voi plati amenda .. multumesc pt sfat !
Aceasta greseala este o eroare materiala evidenta si nu veti obtine anularea procesului verbal doar pe acest motiv.Insa lipsa RCA-ului , daca dovediti ca aveti un motiv intemeiat pt care nu l-ati reinnoit, poate fi sanctionata cu avertisment,.In baza rolului activ, judecatorul poate inlocui sanctiunea
adrian.posdarie a scris:

In loc sa te bucuri ca nu ai luat 1000 de ron amenda + in ceva pentru faptul ca nu-ti mergea farul te gandesti ca ar trebui sa ataci p-v pentru acea suma infima in raport cu cea care ar fi trebuit sa fie ? Sti vorba aia "Nemultumitului i se ia darul" ?
Nu ai nicio sansa de castig daca vrei sa ataci PV pentru faptul ca nu ti s-a mentionat corect adresa din buletin in varianta descrisa de tine.
Eu zic sa te grabesti si daca mai esti in termen sa achiti 1/2 din minim.

Cred că puteai mata domnu avocat să te multumeşti doar cu a doua frază drept răspuns... În felul acesta ai să rămâi muritor de foame... Eu unul nu m-aş duce să-i dau banii unuia care îmi dă peste nas. ªi mai ales nu eşti defel vreun justiţiar, prin natura meseriei tale trebuie să aperi oamenii nu să-i ataci...
:offtopic: @ eugen68octavian
Prietene, a doua fraza, dupa cunostintele mele de gramatica, este: " Sti vorba aia - Nemultumitului i se ia darul?". Deci nu vad inteleg la ce te referi.
Sa presupunem ca domnia ta se prezinta la mine la birou cu o problema identica cu cea care face obiectul acestui topic. Da-ti seama ca nu mi-e greu sa te taxez pentru a formula si sustine o plangere contraventionala in acest sens, insa eu chiar trebuie sa apar oamenii si nu sa-i atac asa cum spui si matale, si mai inainte de toate trebuie sa evaluez (prin prisma cunostintelor mele de practica judiciara in materie) sansele unei asemenea plangeri de a fi admisa. Eu inteleg sa-i acord ajutor prin faptul ca-l scutesc de cateva zile pierdute in sala de judecata si il sfatuiesc sa achite jumatate din minim daca mai este in termen.
Nu esti in masura sa faci afirmatii de genul "sa ramai muritor de foame" sens in care cred ca pe viitor mai bine te-ai abtine sa postezi doar de dragul de a posta.
Referitor la faptul ca dumneata nu te-ai duce sa-i dai banii " unuia care-ti da peste nas " e alegerea fiecaruia. Tocmai de aceea a aparut institutia executarii silite.
Apropos, ai uitat sa pui "Off topic" la inceput de mesaj, intrucat nu vad ce legatura are mesajul de mai sus cu problemele care se dezbat aici. Daca mai ai ceva de adaugat in acest sens, acest forum dispune si de optiunea "trimite mesaj pivat", optiune prin care fiecare isi poate manifesta frustrarile fata de un alt membru al forumului fara ca ceilalti mebri sa fie nevoiti sa-si piarda timpul citindu-le.
Av. Adrian Posdarie

Alte discuții în legătură

Amplasare radar megane megane Acum cateva zile am fost inregistrat de un radar \"tip nou\" cu 78km/h in localitate. As vrea sa contest PV pentru modul de amplasare a radarului. Acesta era ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala ovidana ovidana Am sanse sa se anuleze un proces verbal de contraventie pe motivul ca acesta a fost afisat la sediul societatii insa adresa din procesul verbal de afisare este ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv contraventie griffindolph griffindolph Va rog sa ma ajutati cu motivele care ar putea duce la anularea PV de contraventie in speta urmatoare ( am patit-o chiar de ziua mea ). An stationat voluntar ... (vezi toată discuția)