Buna. Poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in acest caz?
Doresc achizitionarea uscatoriei din scara blocului, si din 20 de apartamente 1 singur proprietar nu este de acord, fiindca zice ca nu are unde sa-si puna florile in timpul iernii. Acest proprietar sta intr-un apartament de 2 camere, si traieste singur. Si nici nu are intentia de a cumpara vreodata uscatoria.
Stiu ca mai demult era o lege care cerea, ca 100% din proprietari trebuie sa fie deacord cu vinderea uscatoriei. Legea este tot la fel?
Sau pe baza de rea-vointa, nu se poate da in judecata proprietarul respectiv?
Multumesc.
Mentionez ca pentru scoaterea din indiviza trebuie acordul tuturor proprietarilor(sot si sotie de ex.), Este aproape imposibil de realizat. Dupa scoaterea din indiviza se recalculeaza cota indiviza
Corect. Pentru cine nu stie ce este cota indiviza rog sa citeasca, cu scuze pentru cei care stiu.
Se aduna suprafata utila a fiecarui apartament asa cum este stipulat in actul de proprietate. 56+29+72+....+44=1560 metri patrati. apartamentul meu are 56 m.p. Acesta are cota indiviza 56/1560X100= 3,59%. Aceasta este consemnata in actul de proprietate si nu are nici o legatura, dupa cum se vede si din ceea ce am luat in calcul, cu uscatorul, debaraua, balconul, etc In cazul cand un uscator (spatiu comun) devine apartament (proprietate) , suprafata acestuia de 30 m.p. se aduna la suparfata utila totala 1560+30= 1590 m.p.
Apartamentul meu de 56 mp va avea o cota indiviza de 56/1590X100= 3,522%. Asa se calculeaza cota indiviza la fiecare apartament si cota indiviza aferenta noului apartament(fost uscator).
E greu, trebuie acordul tuturor si modificate, prin biroul de cadastru si publicitate imobiliara actele de proprietate ale tuturor. De aceea e mai simplu de facut un act de concesiune pana la 49 ani asa cum permite legea pentru spatiile comune.
Am si eu o intrebare. S-a schimbat ceva in legea proprietatii?
Suntem 10 locatari pe scara....unul din cei de la etajul 4 vrea sa cumpere uscatoria si sa-si extinda apartamentul. Celalalt vecin de la etajul 4 nu este de acord.
In concluzie din 10 locatari 9 sunt de acord cu vanzarea si unul nu este de acord. Se poate vinde sau nu?
A aparut legea 170/2010 care permite vinderea unor parti din proprietatea comuna cu votul a 2/3 dintre proprietari.
Gasiti textul legii la Documentatie specifica asciatiilor de proprietari / Legislatie conexa- primul topic al acestei sectiuni.