avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... APEL DUPA PREVALARE DE 320 IND. 1 COD PENAL
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

APEL DUPA PREVALARE DE 320 IND. 1 COD PENAL

Care ar putea fi solutia pentru un inculpat , care s-a prevalat de art. 320 in.1 Cod Penal, fiind sfatuit in mod gresit de primul avocat si in conditiile in care , daca ar fi mers pe procedura normala ar fi avut sanse mari pentru o pedeapsa cu suspendare?
Omul nici nu a stiut ce recunoaste exact, si a fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani cu executare in urma unui flagrant organizat de o persoana cercetata pentru trafic de persoane, in vederea creerii unei situatii mai favorabile? Se poate cere in apel macar schimbarea de incadrare juridica? Sau ce alta solutie s-ar putea gasi pentru reducerea pedepsei sub 4 ani? mentionez ca a fost condamnat pentru doua fapte, din care una nu a fost dovedita fara dubiu, insa procedura speciala l-a condamnat sdi i-a facut mai mult rau decat o procedura obisnuita. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:54, 15 Aprilie 2013
Încercaţi în apel sa solicitaţi sa demonstrati că procedura a fost greşit reţinută, din probatoriu rezulta o situaţie contrara, fapta nu a fost comisa de inculpat, că atare nu se putea prevala de aceasta procedura. ªansele sunt foarte mici oricum.
In mod normal din moment ce a uzat de prevederile art 320 ind 1 CPP instanta nu il va lua in seama insa nevand alta varianta se va apara cum va putea...

Faptul ca a recunoscut dar nu exista nicio alta proba ii poate da totusi sanse dupa parerea mea insa in conditii extrem de grele si cu o aparare teribil de puternica, de convingatoare si logica.

Cat priveste schimbarea incadrarii juridice, aceasta se poate face doar daca prima instanta a gresit in mod grav si trebuia sa retina o alta incadrare juridica conform probelor de la dosar.
Adica desi ar fi fost evident ca ar fi o fapta pe alin. 1 sa zicem, prima instanta a gresit grav si a incadrat pe alin. 2 fara sa isi dea seama.
Acest lucru insa ar trebui sa rezulte fara echivoc si fara sa se administreze alte probe sau noi probe in aparare.
Multumesc mult! Inseamna ca nu prea are sanse. Mai ales ca viciile de procedura s-au acoperit la fond. Dar multumesc inca o data !
Asa cum va ziceam...
Va judecati cum credeti dvs. ca sa nu credeti ca nu ati facut tot ceea ce se poate face...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)
Circumstantele atenuante miticutza1 miticutza1 intrebare...circumstantele atenuante schimba sau pot schimba incadrarea juridica a faptei?sau nu schimba incadrarea juridica a faptei? (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-cerere schimbare incadrare juridica KINGA LUPEA KINGA LUPEA La judecarea in prima instanta a infractunii de omor calificat am solicitat in favoarea inculpatului aplicarea art.320 indice 1 C.proc.pen dar inainte am ... (vezi toată discuția)