avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neefectuat de doi ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neefectuat de doi ani

Buna ziua, lucrez la patron si de 2 ani de zile nu am putut sa imi iau concediu de odihna din cauza obligatiilor de serviciu , exista vreo modalitate prin care zilele neefectuate de concediu sa-mi fie platite?
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:42, 15 Aprilie 2013
Potrivit art. 146 alin. (4) Codul muncii, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Caror ani le sunt aferente zilele de CO neefectuate?
anul 2011 si 2012
Potrivit art. 146 alin. (3) din Codul muncii, angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.

In 2013 puteti solicita efectuarea integrala a CO aferent anului 2012...
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ mfrincu

Singura modalitate este doar la incetarea c.i.m. sa va fie compensate in bani zilele de Co neefectuate .. in rest , nu prea aveti sanse sa va fie platite zilele de CO neefectuate.

Daca salariatul sufera un prejudiciu ca urmare a neaprobarii de catre angajator a cererii privind efectuarea concediului de odihna se poate adresa instantelor de judecata cu actiune in angajarea raspunderii patrimoniale a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu neefectuat ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista limite in privinta platii concediului neefectuat si care sunt acestea? de exemplu, daca am zile de CO neefectuat din 2011 iar acum ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna steluta-tah steluta-tah Concediu de odihna neefectuat în 2016,și doresc sal efectuez în 2017 îl pot efectua cu bani sau numai am dreptul la bani faptul ca nu la - m ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat alexandruk alexandruk Daca pana in prezent am cumulate 50 de zile de concediu de odihna neefectuate, ce posibilitati am, conform noului cod al muncii sa nu pierd zilele de concediu? (vezi toată discuția)