avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Buna ziua

in cazul in care societatea nu este parte din organizatia patronala ( si nici din grupul de unitati) care a semnat un contract colectiv de munca la nivel superior , acest contract contract colectiv nu i se aplica, corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 16 Aprilie 2013
Despre ce c.c.m. este vorba , mai exact si cand a fost incheiat acesta?
Despre CONTRACT DE MUNCA nr. 520 din 10 noiembrie 2010 (*actualizata*)
pe ramura electrotehnica, electronica, mecanica fina, utilaje si aparare pe anii 2010-201
Se aplica doar celor din lista din anexa 1, corect?
este corect_ ca prin simpla apartenenta CAEN firmei nu i se aplica un CCM ci trebie sa fie parte semnatara/ sau sa fie reprezentata la incheierea CCM la nivel de grup de unitati sau sector de activitate?
Potrivit CCM invocat de dvs, prevederile lui sunt obligatorii la încheierea contractelor colective de muncã ale unitãţilor din ramurã, cuprinse în anexa nr. 1.

Potrivit Legii nr.130/1999 - art.11 alin.1 lit.c - in vigoare la data incheierii acestuia, clauzele contractelor colective de munca produc efecte pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca ...

Parerea mea este ca se aplica pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca ...
Am găsit pe form răspunsul Dvs din 25.01.2013, in care precizati ca dacă firma nu este in anexa nu este obligată sa respecte CCM 520/2010. De ce v-ați schimbat opinia?

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca pe ramura it miha006 miha006 Buna ziua, Sunt inginer software. Am terminat facultatea de Automatica si Calculatoare. Imi puteti spune va rog care este contractul colectiv de munca pe ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate ccm la nivel de ramura ginnyy ginnyy Potrivit dispozitiilor CCM ramura: Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii încadraţi în unităţile din ramura ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel de ramura Alex58 Alex58 As dori sa va rog daca puteti sa-mi spuneti daca pentru o unitate care are codul caen 2343 exista incheiat un contract de munca la nivel de ramura si daca ... (vezi toată discuția)