avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Tatal meu a decedat in 2008 si suntem 2 frati, iar mama traieste. Eu am resedinta in strainatate. Fratele meu s-a adresat unui notar pentru deschiderea procedurii succesorale.
In timpul vietii tatalui meu fratele a primit prin contract de intretinere doua case si terenul aferent, iar fiindca nu si-a onorat obligatiile fata de parinti, tatal si mama mea au solicitat rezilierea contractului. In cadrul procesului parintii la cererea avocatului au semnat o trazactie in urma careia parintii au ramas cu o casa, iar fratele cu cealalta casa iar terenurile au dimensiuni egale.
Tot in timpul vietii printr-un contract de vanzare cumparare tatal meu mi-a dat un teren.
Intrebari:
1. eu nu ma pot deplasa in tara la data prevazuta in citatie, daca nu ma prezint ce se intampla?
2. daca eu, mama si fratele meu nu ne intelegem asupra impartirii bunurilor, ce se intampla?
3. daca terenul vandut mie, casa obtinuta de fratele meu si casa care a ramas parintilor dupa proces intra in masa succesorala? Fratele mai are dreptul asupra casei obtinute de parinti in urma procesului?

Mentionez ca in luna ianuarie ne-am prezentat toti trei la notar si ni s-a emis un certificat de mostenitor in care suntem mentionati toti trei cu cote de 2/3, este corect? Si in acest caz mai trebuie acceptare?
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 15:04, 16 Aprilie 2013
1. faceti dovada resedintei din strainatate si solicitati sa se stabileasca un termen la care va veti putea prezenta. daca ati acceptat mostenirea expres sau tacit, in lipsa dv. nu se poate imparti masa succesorala

2. daca nu va intelegeti, notarul nu va putea emite niciun act, ci va trebui ca unul dintre dv, sa se adreseze instantei de judecata

3. nici terenul, nici casa nu vor intra in masa succesorala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Contestatie sararu sararu Suntem patru fraţi, iar parintii noştri ne-au impărtit terenurile din timpul vieţii fără acte. Fratelui B i-au construit o casă, iar eu am rămas in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire oanabaisan oanabaisan in urma cu un an tatal meu a decedat.in urma am ramas 3 copii, eu si 2 din prima lui casatorie si mama(a 2 a sotie).dupa ce a decedat sotia lui s-a recasatorit ... (vezi toată discuția)