am divortat si acum urmeaza partajul ( avem o casa luata prin prima casa , o masina si bunurile din aceasta ) pentru casa a platit sotul de la plecarea de acasa si despartirea in fapt deoarece eu nu pot platii el fiind titular iar banca neacceptandu-mi ratele .
daca sotul depune cererea de partaj, plateste taxa pentru aceasta ma poate da afara cu cel mic din casa ?
daca eu nu pot platii taxa de timbru cum face sotul pot solicita ajutor public judiciar pe motiv ca nu lucrez ?
in ce conditii ma poate scoate din casa ?
cat ar putea dura un astfel de proces ?
mentionez ca de aproape 2 ani sunt in continuu santajata, amenintata si batuta de fostul sot ( doreste casa si mie sa imi dea 8000 euro si sa ramana cu absolut tot eu doar cu hainele si lucrusoarele copilului ) se bazeaza pe faptul ca are un loc de munca bine platit si ca nu voi avea bani sa raman cu creditul /casa .
va rog din suflet sa imi spuneti daca cei care au avut casa prin prima casa mai pot accesa acest program si ce as putea face sa nu ma arunce cu cel mic in strada.
astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc din suflet pentru timpul acordat mie si celorlalti pe care ii ajutati.
In conformitate cu art.9o din NCPC "cel care nu este in stare sa faca fata cheltuielilor pe care le presupune declansarea si sustinerea unui proces civil, fara a primejdui propria sa intretinere sau a familiei sale, poate beneficia de asistenta judiciara".
Puteti apela la acest ajutor public judiciar si mai aveti posibilitatea de a urma procedura medierii pentru a finaliza partajul bunurilor, in timp scurt si convenabil pentru ambii.
Nu poate sa va dea afara din casa pana nu se va finaliza partajul si nici nu va putea pune in pericol minorul prin actiunile sale.
Numai bine!
Dar dv. va permiteti sa stati in acea casa?
Cum adica banca nu va accepta rata? Dati-mi contul sa vedeti ca platesc eu... nu e posibil asa ceva.
De cand nu platiti nimic? Ati achitat cam cat pana acum? Aveti venituri? Fostul sot unde sta?
Trebuie sa faceti o socoteala tot ce aveti si tot ce datorati. In urma partajului se va scadea valoarea pe care o datorati din valoarea pe care o aveti.
Daca sotul a avut venituri mai mari, s-ar putea sa i se dea lui cota majorata, adica sa nu primiti nici jumate din ce iese. Apoi, suma deja platita de sot de la despartirea in fapt va fi scazuta din ce va datoreaza, daca sotul ramane cu casa.
Dvs puteti cere in cadrul procesului sa ramaneti dvs cu casa si sa platiti creditul in continuare. Trebuie sa vedeti daca v-ati permite aceasta solutie.
Taxa de timbru o plateste doar cel ce introduce actiunea de partaj, urmand sa o recupereze in proportie de jumatate (in principiu) de la cealalta parte
Cu creditul pe care il aveti, nu sunt convins ca faceti o afacere proasta sa luati 8 000 euro dar dvs faceti socotelile.
platesc totul intretinere, lumina, tv... impozit .. rata o plateste el pentru ca eu sunt codebitor si exista o bifa pusa de sot pe cont si nu pot platii fara ca el sa imi faca un fel de procura agreata de banca - oricum din cate am ainteles el are acordul bancii pentru preuare la partaj a intregii datorii
el a plecta in noiembrie 2011 si de atunci plateste singur rata casei
am platit din 3.12.2010 pana in prezent la rata casei 3 ani ...
fostul sot sta unde si-a dorit intodeauna ..cu mamica ..
pb este ca ma ameninta si ma santajeaza ( contractele casei sunt pe numele la amancoi dar utilitatile sunt pe numele lui si ma ameninta ca opreste lumina, cablul....) eu alaptam cand am luat casa si el s-a ocupat de tot ...
,ma ameninta ca va face nus tiu ce ordonanta sa ma scoata pe mine si pe copil afara ..
am venituri / am ctr perioada determinata si mai lucrez si la negru ...venituri am dar nu suficient de mari sa pot sustine singura rata ..
inainte de a ramane insarcinata aveam venituri mai mari decat sotul si am luat si masina prin credit pe care am si achitat-o de altfel iar el acum se plimba cu ea ..
Ati mai deschis subiect pe aceasta tema si ati primit si atunci raspunsuri.
Nu va poate da afara pana la partaj. La partaj, dansul ca si reclamant va avea de plata taxa de timbru.
Faceti-va socoteala, poate in instanta nu castigati mai mult de 8 mii , din care se vor scadea si cheltuielile cu judecata.