avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj si amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj si amenintare

Exista in codul penal vreun articol care sa pedepseasca santajul si amenintarea? Pentru ca deja nu mai suport sa fiu santajata si amenintata fie prin sms, fie prin telefon sau diversi terti. Chiar m-am saturat!
Cel mai recent răspuns: blueelf08 , utilizator 15:07, 16 Aprilie 2013
In mod absolut santajul si amenintarea sunt infractiuni prevazute de Codul penal .
Art. 193 incrimineaza Amenintarea iar art. 194 Santajul .

Bafta !
Multumesc frumos! Apelurile nu le-am inregistrat, insa am mesaje, un telefon plin :(.
Ca sa intelegeti ce presupun cele 2 infractiuni va fac cunoscute prevederile din Codul Penal:
Amenintarea
Fapta de a ameninta o persoana cu savârsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.
Santajul
Constrângerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Când constrângerea consta în amenintarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Daca faptele cu care sustineti ca sunteti amenintata/santajata intrunesc elementele constitutive ale acestor infractiuni,nu mai stati pe ganduri si introduceti plangere la organul judiciar competent.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca ma ameninta ca ma da in judecata daca nu ii dau bani se incadreaza la amenintare? Mentionez ca persoana respectiva nu doreste sa obtina niste bani care i s-ar cuveni si am dovezi in acest sens.
De asemenea, mi-a trimis foarte multe mesaje calomnioase, incarcate de invective si am si inregistrari audio ca s folosit un limbaj licentios in prezenta unui minor. Voi merge si voi face plangere pentru ca m-am saturat sa stau mereu cu frica in propria casa si sa meg pe strada privind mereu in urma mea. :(
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Anti santaj daniel004 daniel004 salutare forumisti, o amica se simpte santajata de un fost coleg de servici. Ce anume ar trebui sa faca si cum ar putea sa se apere. Imi puteti spune si ... (vezi toată discuția)
Talharie sau furt? bogosianu bogosianu Daca o persoana x cere bani persoanei y, persoana y ii da bani de frica, ce infractiune o comis persoana x? (vezi toată discuția)
Termen plangere penala mahmoudcluj mahmoudcluj exista termen de 2 luni pentru sa depun plangere penala cand e vorba de art194 , art193 ? merci . (vezi toată discuția)