Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit forfetar

Am inteles ca se preconizeaza ca unii mici contrib.sa plateasca impozit forfetar(3% din cifra de afaceri) in loc de impozit pe profit(16% din net).
Este valabil si pentru PFA-uri?Sunt PFA,cod CAEN 7112.Pot opta pentru impozit forfetar?Cheltuielile mele sunt foarte mici(cca.15%) si parca mai bine as plati un forfetar.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tzuku51 , utilizator 22:18, 18 Aprilie 2013
Buna ziua!
Nu este vorba de un impozit forfetar, este vorba de impozit pe venit (3% din incasari) si este aplicabil doar pt SRL, mai precis microintreprinderi care realizeaza venituri sub 65000 E/ an, cu anumite exceptii....
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit sau impozit venit microintreprindere abaflor98 abaflor98 Un SRL care in 2011 a optat pentru impozit pe profit are la 31.12.2012 cifra de afaceri mai mica de 65000eur. Daca in anul 2013 realizeaza o cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Srl vs pfa alina240 alina240 Detin in SRL si activitatea principala pe care o desfasor acuma este de inchirieri. M-am gandit sa devin PFA insa am unele nelamuriri, printre care: -Pe SRL ... (vezi toată discuția)