avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am sanse sa castig acest proces ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am sanse sa castig acest proces ?

Lucrez la stat-spital si anul trecut curtea de conturi a observat ca managerul spitalului a gresit salariile si a hotarat ca suntem obligati sa restituim datoriile. Cu ajutorul managerului am obtinut o aprobare ca ne obligam sa restituim suma in 36 luni ...acum 5 zile am primit o instiintare(venita de la manager care la randul sau daca nu recupereaza banii va fi amendat de curtea de conturi) ca suntem obligati sa achitam toata suma pana la 30-08-2013; fiind o suma mare 8000 lei nu imi pot permite (am rate la banci iar sotul este in aceeasi situatie -lucreaza la acelasi spital) . Suntem atentionati ca daca nu vom respecta termenul vom fi dati in judecata.AM SANSE SA CASTIG ACEST PROCES ? Multumesc si mii de scuze

Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 16 Aprilie 2013
Stimate Domn/Doamna

Daca erati atenta la ce am spus eu in mesajul anterior , ati fi observat ca inainte de toate trebuie sa va stiti drepturile .. daca cineva v-a dat un raspuns fara a lua in calcul anumite prevederi legale in viitoare cu privire la actiunile Curtii de conturi , nu mai vad rostul ca altcineva sa va ofere si alte solutii ...

:closedtopic:
Inainte de a fi de acord si de a semna am vorbit cu un avocat care mi-a zis ca nu am sanse , trebuie sa restitui statului banii, am zis sa fiu corecta si am reusit datorita sumei mari sa obtin 36 rate( multi nu au fost de acord si acum sunt in proces de anul trecut), dar noua dispozitie de a plati pana in august m-a dat peste cap iar la aceasta nu am semnat. Nu inteleg unde am gresit? Mai mult ca sigur ma vor da in judecata si poate ajung si eu acasa cu 6 milioane din care nici intretinerea nu-mi ajunge. Nu trebuie sa fiti ironic, nu ne permitem sa ne aflam drepturile, traim intr-o tara in care abia ne ajunge sa mancam.
1. Nu sunt ironic, vi se pare .. v-am raspuns asa cum ati raspuns si dvs ... dvs ati mers pe mana unui avocat care nu are ce sa castige , imi cer scuze pentru aceasta afirmatie , de unde stie acel avocat ca dvs pierdeti litigiul ?

2. Eu v-am spus acest lucru , intrucat actele semnate va pot duce la asa ceva ... in 2012 Guvernul a emis o OUG cu privire la exonerarea de la plata a unor drepturile salariale achitate necuvenit si stabilite prin Decizii ale Curtii de Conturi ..
Din aceasta cauza acel angajator a decis sa va impuna semnarea acelor acte ...

3. Avocatul acel trebuia sa va spuna ca exista si chemarea in garantie .. institutie de drept procesual civil care va da dreptul sa-l chemati alaturi de dvs in instanta pe acel manager.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se platesc ratele dupa depunerea actiunii de divort cristimondialu63 cristimondialu63 Buna seara. Am o intrebare : am depus actele de divort, iar primul termen este abia in toamna. Am 2 credite de nevoi personale luate in timpul casatoriei pe ... (vezi toată discuția)
Actiune in restituirea de catre salariat a unei plati primite fara drept jalaboi jalaboi in perioada 1.05. 2009- 28.02.2010 am primit un spor mai mare cu 10% mai mare (de la 15% la 25%) fara a semnat nici un act aditional. In urma unui control la ... (vezi toată discuția)
Activitatea unui pfa poate fi afectata de datoriile catre banca pe care titularul le are anterior infiintarii pfa? IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, Am intrat in somaj in 2011 si acum am sansa de a demara un PFA prin care sa pot cistiga binisor. Am insa credite neplatite din urma plus amenzi ... (vezi toată discuția)