avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... putere de lucru judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

putere de lucru judecat

In anul 2009 ,spitalul acorda prima de stabilitate si apoi o retine in urma deciziei Curtii de Conturi in luna martie 2010, doar pe baza concluziilor misiunii de audit şi fără a exista o sentinţă definitivă şi irevocabilă în acest sens dată de Tribunalul/ Curtea de Apel. Sindicatul a acţionat în instanţă instituţia atacând reţinerea abuzivă şi obţinând astfel recuperarea sumelor reţinute ilegal prin decizii definitive şi irevocabile în favoarea membrilor săi. Fiind o sentinţă cu titlu executoriu, recuperarea sumelor a fost supusă eşalonării, o parte dintre angajaţi intrând în posesia primei rate de eşalonare.
In 2013 reclamantul ,Spitalul solicită instanţei să dispună obligarea pârâţilor - angajaţi ai instituţiei , la plata unor sume DEJA REŢINUTE acestora. . Mai mult decât atât, doua instanţe judecătoreşti au decis că reţinerile s-au făcut fără respectarea prevederilor legale şi s-au pronunţat în favoarea recuperării lor de către salariaţi.Intrebarea este,poate acum sindicatul in intampinare sa invoce autoritatea lucrului judecat?

Alte discuții în legătură

Retineri carmenliv carmenliv salariata este in concediul medical, este corect sa se faca retineri din salariu in cazul in care aceasta a produs pagube societatii? (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale iulia_n40 iulia_n40 In urma cu doi ani, conducatorul institutiei in care lucrez mi-a retinut abuziv din salariu, incadrandu-ma pe un post inferior.M-am judecat cu institutia si, ... (vezi toată discuția)
Audit curtea de conturi fluturas79 fluturas79 Buna ziua! Lucrez la o Primarie, iar pe la sfarsitul verii s-a desfasurat auditul financiar al Curtii de conturi la institutia noastra. In procesul verbal si ... (vezi toată discuția)