Buna ziua!
În urma cu cateva luni mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile.Am contestat procesul verbal și am depus o plângere contravențională Judecătorie.Am făcut acest lucru cu intenția de a-mi recupera permisul înapoi pe perioada procesului însă nu am făcut-o,am așteptat 30 de zile și apoi mi s-a returnat permisul după perioada de suspendare fără sa depun vre-un certificat de grefă la sediul poliției rutiere.Ce se întâmpla dacă nu ma prezint la acest proces,eu având calitatea de petent?
Menționez că plângerea a fost înregistrată la judecătorie în luna noiembrie 2012 și mi sa dat termen tocmai în decembrie 2013
Pot să retrag această plângere până la termenul stabilit?
Vă mulțumesc!
1.Daca nu va prezentati riscati ca plangerea sa se respinga.
2.Puteti formula o cerere de renuntare la judecata inainte de termen, insa instanta va lua act de renuntare tot la termenul de judecata si va pronunta in acest sens o incheiere data fara drept de apel, adica atacabila cu recurs in 15 zile de la comunicare .
Din punctul meu de vedere nu vad sensul..dar dvs. apreciati.
numai în statul de drept se pot întâmpla asemenea ”minuni” ale instantei : fără comentarii.Reprezentantul Politiei, ar trebui să depună la dosar dovada că vi s-a înapoiat permisul, să solicite instantei devansarea termenului, iar minunata instanta a statului de drept să constate/să ia la cunostintă si să se pronunte în acest sens precum că respectiva cauză a rămas fără obiect.Ar trebui să depuneti diligente Legiuitorului să modifice ”minunata lege” care mai mult încurcă/încetineste decât descurcă, si să fie cu celeritatea maximă posibilă judecarea unor astfel de cauze : altfel ce rost mai au căile de atac împotriva termenului de suspendare de 30 de zile !
Cam mulți de „ar tebui” în postarea D-voastră... ;)
Dacă e să vedem puțin textul de lege (Ord. 2/2001, art. 32 alin. 3), vom vedea că întroducerea unei plângeri contravenționale suspendă de drept executarea sancțiunii, Deci faptul că permisul a „stat” la poliție după depunerea plângerii nu are nimic de a face cu executarea sancțiunii care a fost suspendată - deci nu se consideră executată în acea perioadă.
Dacă plângerea va fi respinsă, permisul va fi reținut pentru perioada rămasă de la depunerea plângerii până la împlinirea celor 30 de zile (perioadă pe care executarea sancțiunii a fost suspendată).
Dar... întradevăr sunt de acord cu D-voastră că e mult mai simplu să dăm vina pe „statul de drept”, pe instanțe, pe legi... decât să depunem un minim efort de a și înțelege aceste noțiuni. În fond nu avem de făcut decât să deschidem tv-ul și totul merge de la sine... ;)
să dăm puţin "iama" (expresie în sens pozitiv) şi prin legislaţia ţărilor cu un adevărat stat de drept şi ne vom lămuri cum stau de fapt "treburile" în aplicarea cu celeritate a Legii în favoarea rezolvării problemei cetăţeanului şi nu doar în a-l jupui pe cetăţean de taxe şi impozite cu celeritate.Avem nevoie de celeritate maximă în aplicarea Legii şi în favoarea cetăţeanului nu numai a statului împotriva cetăţeanului.Altfel, nu mai are niciun sens să ridicăm în Slăvile cerului "statul" de drept din România.Statul nu poate exista fără cetăţean.