avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie din Spania in Romania minor neinsotit, 17 ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie din Spania in Romania minor neinsotit, 17 ani

buna seara!!am si eu o intrebare in ziua cand implinesc 18 ani imi expira buletinul,as putea pleca in romania cu cateva zile pana implinesc 18¿¿as avea vreo problema la vama¿¿nu am pasaport si sunt in spania singura.Va rog frumos sa imi dati un raspuns cat mai repede posibil
pt a face buletinul in spania stiu ce acte imi trebuie...doar k parintii nu sunt aici cu mine si nu pot face nimic.De aceea vreau sa plec in tara cu cateva zile pana la expirarea buletinului.si tot ce am vrut sa aflu este daca am probleme la vama...alte persoane mi.au zis daca ma ia soferul altele ca imi trebuie procura...nu mai inteleg nimic.Va multumesc

Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
tudorachenicoleta, utilizator
N-o sa aveti probleme la frontiera.
Daca nu v-am convins sunati, cum v-am zis, la Politia de Frontiera (021 9590). Vi se vor da informatii oficiale:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
Ares-3, moderator
am sa sun...va multumesc mult!!!
mi sa spus ca e posibil ca politia de la frontiera spaniola sa ma dea jos din autocar....e adevarat¿¿¿

Degeaba va zic Nu, nu-i asa?
Presupunand ca s-ar intampla asta veti mergeti la unul din consulate pentru titlu de calatorie.

La ora asta aveti doua variante:
- sa plecati cu autocarul pana va este valabila cartea de identitate iar daca veti fi data jos sa mergeti la consulat sa cereti titlu de calatorie, asta insemnand ca trebuie sa aveti o rezerva de bani care sa acopere drumul la consulat, costul titlului de calatorie - 65 euro - si pretul biletului pana in Romania
- sa asteptati sa impliniti 18 ani, sa mergeti la consulat si sa va luati titlu de calatorie.

Eu daca as fi in locul dvs. as pleca pana e valabila cartea de identitate, insa desigur faceti ce vreti.

Alte discuții în legătură

Cu 16 ani (domiciliu spaniol, am nie spaniol si buletin) pot sa ies din romania fără parinti sau fara însotitor cu procura de la parinti? Darius Farkas Darius Farkas Ok, am 16 ani, nascut si cu domiciliu in Spania (Valencia), am venit sa imi fac primul buletin (cam tarziu) cu matusa mea si bunica mea, mama mea nu a putut sa ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat - pot intra in romania? joony joony :-/ buna am si eu o intrebare, ma pot duce in romania cu buletinul expirat? (vezi toată discuția)
Buletin expirat italia doar_andy doar_andy Salut , Am o problema care ma macina de ceva timp. Am implinit 18 ani pe 15 ianuarie 2014 . Anul trecut pe data de 14 iulie am venit in Italia la sora mea. ... (vezi toată discuția)