avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lucrari de modernizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lucrari de modernizare

Speta:
O societate care inchirieaza un spatiu, face lucrari de modernizare ( reparatii, gresie, faianta, zugravit, etc). Contractul de inchiriere este pe 3 ani. Lucrarile de modernizare sunt efectuate de catre asociati.
Am mai avut astfel de cazuri cu spatii inchiriate, la finalul lucrarilor faceam un deviz si facturam valoarea lui catre proprietar si compensam cu valoarea chiriei. Insa, in acest caz proprietarul nu este de acord sa facturam valoarea lucrarilor de modernizare…spune ca daca ar accepta asa ceva, va fi nevoit sa mareasca chiria .

Am studiat cateva monografii si am ajuns la urmatoarele contari in cazul lucrarilor de modernizare:

3021, 4426 =401 materiale auxiliare
6021=3021 consum materiale auxiliare
231=722 lucrari de modernizare ( cu valoarea materialelor auxiliare)
212=231 receptia lucrarilor de modernizare pe baza de process verbal
6811=2812 amortizare lunara a lucrarilor ( timp de 3 ani)

o parere vis a vis de aceste inregistrari, va rog…..:)procesul verbal de receptie poate fi facut de catre societatea chiriasa?
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 11:41, 4 Martie 2009
Procesul verbal de receptie se face de catre societatea chiriasa. Inregistrarile sunt bune. =D>
multumesc mult!
Cu placere!:wave:
bri77 am nevoie de un contract de inchiriere in care sa apara stipulat ca in locul chiriei societatea respectiva va face lucrari de modernizare, problema mea este ca am o cladire pe care vreau s-o dau altei societati in folosinta, societ. respectiva va platii energia, apa, etc. si in locul chiriei vrea sa modernizeze cladirea; de aceea am nevoie de un model de contract
multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regie proprie costicul costicul Societatea construieste in regie proprie o cladire. Ajutati-ma sa inteleg. Facturile cu materiale de constructii - 3021=401 sau 404? Apoi : 231=3021 La ... (vezi toată discuția)
Renovare sediu miricadana miricadana pentru renovare sediu (gresie, usi, parchet, vopsit, mobila, frigider, cuptor, hota) cum se inregistreaza pe contul 6028, 604 sau toata valoarea pe 611. Si ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila loredana.m loredana.m Buna ziua, am izolat sediul firmei la care am contract de comodat pe 10 ani. Materialele le-am folosit din gestiunea de en-gross. Manopera a fost a unei alte ... (vezi toată discuția)