avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Regie proprie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Regie proprie

Societatea construieste in regie proprie o cladire. Ajutati-ma sa inteleg.
Facturile cu materiale de constructii - 3021=401 sau 404?
Apoi : 231=3021
La final : 212=231
Mai trebuie facuta vreo inregistrare? Am uitat ceva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:51, 28 August 2015
Buna seara,

Aveti aici o monografie contabila privind constructia in regie proprie, cu explicatiile necesare:
[ link extern ] /
Nu imi e in clar. Se poate sa imi spuneti mai detaliat(facturi materiale , consumul lor, nu inteleg ce este cu 722). Am in 231 o suma de un an de zile. Nu am vazut folosit contul 722.
Revin cu aceasta problema care nu este clara pentru mine. Materialele de constructii le inregistrez in 3021? Apoi 6021=3021? Apoi nu mai stiu exact? Constructia nu este terminata. Multumesc!
Corect ar fi in cont 301,cu valoarea notelor de receptie si apoi 601=301 cu valoarea bonurilor de consum pentru lucrarea respectiva(denumirea acesteia sau un cod numeric) urmand a se utiliza pentru toate cheltuielile efectuate si anume :
- cheltuieli cu servicii primite aferente lucrarii ;
-cheltuieli cu salariile personalului utilizat pentru lucrare ;
-amortizarea utilajelor utilizate la constructie, etc.
La finele lunii se face recunoasterea cheltuielilor cladirii in curs de executie,la cost de productie :231=722. In acest fel se ajunge ca acele cheltuieli efectuate cu constructia sa aiba echivalent in venituri si astfel sa nu fie infuentat rezultatul financiar. Si tot asa,pana la terminarea lucrarii,la receptia acesteia : 212=231.
La firmele mai mici,care executa astfel de lucrari,se mai practica si intocmirea lunara de situatii de lucrari,care cuprind elementele devizului (materiale,manopera,utilaje,transport,etc)in acesteal fiind cuprinse toate cheltuielile efectuate pentru lucrare(mai putin materiile prime,pentru care trebuie dat bon de consum).Cu aceasta situatie de lucrari se inregistreaza : 231=722.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont 722 natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila loredana.m loredana.m Buna ziua, am izolat sediul firmei la care am contract de comodat pe 10 ani. Materialele le-am folosit din gestiunea de en-gross. Manopera a fost a unei alte ... (vezi toată discuția)
Reparatii la cladire cu proprii angajatii marichuy marichuy buna ziua, Cum inregistrez in contabiliate repartiile de intretinere la cladirii? Multumesc (vezi toată discuția)