Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

monografie contabila

Buna ziua,
am izolat sediul firmei la care am contract de comodat pe 10 ani. Materialele le-am folosit din gestiunea de en-gross. Manopera a fost a unei alte firme de la care am factura.
Care sunt inregistrarile contabile atat pentru marfa ce trebuie scazuta din gestiune cat si ptr manopera?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andrei44 , utilizator 21:36, 19 Februarie 2011
Materialele le dati in consum, normal, pe ct de cheltuiala, la sfarsitul lunii valoarea o puneti pe 722.
Factura cu manopera o puneti direct in 231
Ex:
materialele 3021 = 6021 cu 100
la sf lunii: 231 - 722 cu 100
factura de la furnizorul cu manopera: 231,4426 = 404 cu 50
receptia finala (pe baza de PV de receptie si punere in functiune): 212 = 231 150

Astfel, adaugati valoare la cladire si amortizati valoarea noua pe perioada ramasa pana la cei 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regie proprie costicul costicul Societatea construieste in regie proprie o cladire. Ajutati-ma sa inteleg. Facturile cu materiale de constructii - 3021=401 sau 404? Apoi : 231=3021 La ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de receptie partiala a lucrarilor adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Sunt asociat unic intr-o societate cu raspundere limitata. Sediul social este la domiciliul meu in baza unui contract de comodat. Am facut ... (vezi toată discuția)
Lucrari de modernizare bri77 bri77 Speta: O societate care inchirieaza un spatiu, face lucrari de modernizare ( reparatii, gresie, faianta, zugravit, etc). Contractul de inchiriere este pe 3 ... (vezi toată discuția)