avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... RJIP si chelt.reparatii auto deductibile 50%
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

RJIP si chelt.reparatii auto deductibile 50%

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema
Pfa-ul este platitor de TVA
De ex. am incasat o factura de 2480 lei si plati de 1240 lei Valorile includ tva
Fa. de 1240lei reprez.chelt.auto deductibile 50%
Chelt.deductibile 560 lei
Chelt.nedeductibile 560 lei
In RJIP la incasari trec 2000 lei
la plati trec 1000 lei sau 1120 lei
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:45, 17 Aprilie 2013
Daca sunteti platitor de tva, in registrul jurnal de incasari si plati treceti valorile fara tva.
Pe langa acest registru, completati cele doua regitre, cel de vanzari si cel de cumparari si aveti in vedere regulile aplicate pentru tva. Aveti de depus declaratia de tva 300 si declaratia 394.
In ce priveste TVA-ul am inteles deduc tot iar in decont la rd.28 trec mai putin cu 120 lei.Intrebarea mea este referitor la RJIP ce suma trec 1120 lei avand in vedere ca am dedus numai 120lei?
multumesc,
Cititi textul transmis ieri referitor la cheltuielile deductibile plafonat, la faptul ca in registru jurnal de incasari si plati treceti toata suma, fara tva iar cand veti ajunge sa calculati impozitul si sa completati declaratia 200 intervine acel procent de admitere la deducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabiliate partida simpla-jurnale tva Marian Trutan Marian Trutan Conform art.48 si 145 indice1 din Codul fiscal nu sunt cheltuieli deductibile : -50% din chelt.aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate ... (vezi toată discuția)
Determinare venit impozabil intreprindere individuala cristina_71 cristina_71 Buna seara , pentru determinarea venitului impozabil la o intreprindere individuala se ia in considerare la venituri baza fara TVA si la cheltuieli baza ... (vezi toată discuția)
Completare jurnalul pentru cumparari si declaratia 300 LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o PFA platitoare de TVA, impozitata in sistem real si tin contabilitatea in partida simpla. Activitatea are codul CAEN 4791 si este pentru un ... (vezi toată discuția)