avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salarizare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salarizare

buna ziua...sunt incadrata ca si personal contractual- gradul III cu un salar de incadrare de 900 lei - s a propus transformarea postului in functionar public, in asistent treapta 2 (aici ma incadrez cu vehimea pe care o am pana in momentul de fata), m am uitat pe grila de salarizare si salarul ar fi 818 lei... se mai aplica si altceva in afara de grila de salarizare? este normal ca prin transformare sa am un sal;ar mai mic?
unde pot gasi ce exact vechimea pe care tb sa o ai pe fiecare clasa si treapta?
Cel mai recent răspuns: andreeaz , utilizator 19:32, 28 Martie 2009
Clasa nu are legatura cu vechimea ci cu nivelul studiilor necesare ocuparii functiei publice; de exemplu, functionarii publici clasa I au studii universitare absolvite cu diploma de licenta (art. 9 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici).

Conform art. 57 din Statut, vechimea in specialitatea studiilor este urmatoarea:
- 1 an pentru functionarii publici clasa I, grad asistent;
- 8 luni pentru functionarii publici clasa II, grad asistent;
- 6 luni pentru functionarii publici clasa III, grad asistent.

Potrivit O.G. nr. 6/2007 astfel cum a fost actualizata prin O.G. 9/2008, chiar daca veti fi numita intr-un post treapta I sau II de salarizare, venitul efectiv primit va fi corespunzator treptei a III-a de salarizare.

Conform ultimelor vesti ce vin de la guvern, in afara de salariu veti primi si spor de vechime. Daca salariul prevazut in anexele O.G. nr. 9/2008 este mai mic decat cel primit de dvs. in calitate de personal contractual, ar trebui sa se aplice principiul "dreptului castigat", adica sa ramaneti cu salariul mai mare. Din nefericire, aceste situatii sunt foarte rare. :(
Sa nu acceptati. Aveti numai de pierdut. Ca si personal contractul salarizarea se stabileste intre niste limite foarte generoase pe cand la functia publica e suma fixa.
Si in caliate de contractual aveti dreptul la sporul de vechime.
La functionari puteti promova in treapta de salarizare la 2 ani sau 1 an daca seful doreste, cat despre promovarea in grad ...#-o pana nu avem norme pauza. Sin gura sansa de promovare e daca ai de fapt un loc liber in schema pe care ... cu acordul sefului dai examen.
Sfatul meu NU FA ASTA. Ca sa nu mai vorbim de incompatibilitati.
Sunt salariat in sistemul public de invatamant....am 10 ani vechime in invatamant calificat....inainte de aceasta perioada am fost suplinitor necalificat, lucru care nu este considerat vechime in invatamant de catre secretara unitatii in care muncesc si care se ocupa de normarea personalului. Va rog frumos sa ma ajutati sa gasesc temeiul legal pentru a putea sa-mi sustin punctul de vedere, acela de a demonstra ca se considera vechime in invatamant si perioada in care am functionat ca si suplinitor necalificat!
Va multumesc anticipat!
art. 9 alin (1) din Statutul cadrului didactic prevede :" Posturile didactice pot fi ocupate cu personal titular,asociat sau suplinitor..."
art. 1 "Prevederile prezentului statut se aplica personalului didactic..."
Avand in vedere prevederile Legii nr. 128/1997- cu modificarile si completarile ulterioare eu deduc ca suplinitorii sunt cadru didactic si li se aplica aceleasi drepturi si obligatii ca si titularilor (poate fi o diferenta in ceea ce priveste cuantumul unor drepturi)
constiuie vechime in invatamant si perioada in care ati fost necalificat....daca nu ati fi avut 10 ani ca si calificat atunci ati fi fost penalizat cu 15% ...deci trebuie sa vi de adune toata vechimea in invatamant si sa va incadreze in transa corespunzatoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea unica de salarizare carmen a carmen a Sunt functionar public asistent 3 cu 1, cu o vechime de 6 ani, conform noii legi de salarizare am un salar de incadrare (cu tot cu spor de vechime) de 705, in ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici iuliapip iuliapip sunt angajata in cadrul unei instituii publice, unde mi-am depus cerere pentru transformarea postului de pe studii medii pe studii superioare, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cuantumul salariului mayuk27 mayuk27 Sunt contabil la o primarie cu studii superioare de lunga durata (consilier asistent II), vechime 10 ani în campul muncii, 2 ani vechime în contabilitate, si ... (vezi toată discuția)