avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de munca terminat inainte de incheierea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de munca terminat inainte de incheierea postnatalului

Buna ziua!

eu sunt profesor suplinitor la 2 scoli de 3 ani. De fiecare data contractul meu de munca a fost pe perioada determinata de munca (1 an) si innoit in fiecare an.

Acum voi naste pe la sfarsitul lunii Iulie - inceputul lunii august 2013...si as avea 2 intrebari:

1. Daca am predat la 2 scoli si salariul este format dintr-o parte de la scoala unde am 12 ore si o alta parte la scoala unde am 6 ore / sapt. , va trebui sa duc acea cerere tip unde angajatorii sunt nevoiti sa imi treaca veniturile din ultimile 12 luni la ambele scoli? ...astfel incat sa imi poata calcula acel procent de 85 % din venitul meu cumulat - si care practic imi alcatuieste salariul?

2. Daca acel concediu postnatal se prelungeste peste data de incheiere a contractului determinat de munca, influenteaza cu ceva dreptul la a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pt 2 ani?

Din cate am citit pe forum pt a primi indemnizatia treb sa fi realizat venituri in ultimile 12 luni dinaintea nasterii copilului...dar ....as vrea sa imi confirmati daca are vreo importanta ca acel concediu postnatal se prelungeste mai mult decat ar fi contractul meu de munca....

multumesc f mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:49, 18 Aprilie 2013
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate: concedii medicale, concediu de maternitate etc.
- Asadar indemnizatia pentru orice fel de concediu medical este asimilata salariilor.

2. Daca perioada de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se prelungeste dupa data de incetare a contractului individual de munca (CIM) veti prezenta certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati.

3. Apoi veti putea intra in concediu crestere copil (CCC).

4. Pentru calculul indemnizatiei pentru CCC veti prezenta adeverinte tip cu veniturile nete de la ambii angajatori.
da...contractul meu de munca se va termina pe 31 august, i-ar concediul postnatal se va incheia (cu aproximatie) pe 18 octombrie (socotind 63 zile de la nasterea copilului).

Cei de la casa de asigurari CE imi pot plati pe baza certificatelor medicale? 85% din salariul meu pe care il aveam cand inca nu se incheiase contractul de munca?

multumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
MadaCal, utilizator
1. Se va pastra aceeasi baza de calcul si aceeasi indemnizatiei zilnica pentru concediu de maternitate cum a fost calculata de angajatorii dvs.cand ati intrat in concediu de maternitate.

2. In afara de certificatele medicale cei da la CJAS o sa va ceara anumite documente pe care o sa le prezentati.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primesc indemnizatie de crestere a copilului si prenatal? saonioana saonioana Buna ziua. Sunt studenta la zi, anul 1 si am contrat de munca pe perioadat determinata incepand cu 26.06.2012 care se incheie la 04.05.2013. urmeaza sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal fractionat irina19867 irina19867 Buna ziua.Sunt profesoara suplinitor, urmeaza sa nasc in 12 august.As avea doua nelamuriri...prima este aceea ca as mai avea 3 saptamani de practica la scoala ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Dana Muresan Dana Muresan Am citit mai multe comentarii pe internet in care era specificat faptul ca indemnizatia pentru maternitate este calculata ca fiind 85% din veniturile nete ... (vezi toată discuția)