avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evidentierea pontajului de tip 12/24.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evidentierea pontajului de tip 12/24.

Buna seara,

Va rog respectuos sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele particularitati de completare a pontajului pentru 12 cu 24, program de lucru intre orele 07:00-19:00/ liber 24 ore/19:00-07:00/ liber 24 ore/ pe 3 schimburi, timp de trei saptamini cu cea de-a patra libera in urma acordarii cumulate de zile libere corespunzatoare repausului saptaminal si unde sambata si duminica sunt de regula lucrate, chiar si in contextul mentinerii rotatiei schimburilor:
Acest program poate fi considerat a fi de tip discontinuu, daca intervine acel repaus de 24 ore intre ture?

Se ponteaza integral orele din schimb in ziua cand incepe schimbul, sau se tine seama de trecerea in ziua urmatoare exact dupa orele planetare 19 la 24 (5 h) si respectiv 0 la 7 (7h)?) Exemplu:
12Zi /12 N/ x /12Zi /12N /x(S) /x(D) / 12N/ x sau 12 / 5 / 7/ 12/ 5/ 7/ x /5 /7

Rog precizari pentru eventualele ore de sambata dimineata si pentru total ore in luna daca ultima zi calendaristica lucratoare din luna coincide cu schimbul 19-7.

Exista vreo reglementare legala care prevede repartizarea orelor mai putine dintr-o zi la ziua imediat urmatoare unde numarul de ore efectuat este mai mare?
Ex: 19:00 -24:00 - 5 ore (3 de zi cu 2 de noapte), se continua cu 00:00 - 07:00 - 7 ore (6 de noapte cu 1 de zi). Cele 5 ore pot fi repartizate scriptic si adaugate la cele 7 aferente zilei urmatoare?.
Daca exista aceasta regelementare imi puteti semnala numarul articolului si unde poate fi localizat?

Cel mai recent răspuns: alexandru777 , utilizator 13:19, 18 Aprilie 2013
Care este durata normala a timpului de munca stipulat in c.i.m.? ... de aici se va pleca in efectuarea pontajului.

In speta, este vorba despre o repartizare inegala a programului de munca .. Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă - art.116 alin.2 C.mun.
Multumesc pentru raspuns si cu permisiunea dvs am sa mai vin cu niste precizari.
In acest moment nu au fost facute in CIM modificarile care sa evidentieze programul inegal, chiar daca activez in acest tip de program de aproximativ 4 ani. Actualmente functionez dupa un program zilnic normat de 8 ore cu ore suplimentare Simbata si Duminica.
In alta ordine de idei as dori concret sa stiu daca programul de 12 cu 24 este un program de lucru in schimburi (tura), continuu sau discontinuu, tinind cont de faptul ca exista acel repaus obligatoriu de 24 de ore intre schimburi.
Cu acordul salariatilor, al liderului de sindicat si al sefului direct ierarhic superior, s-a convenit si a functionat programul de lucru inegal, in ture de 12 cu 24 pe o perioada de 21 zile calendaristice, cu acordarea cumulata a 5 zile libere aferente repausului saptaminal obligatoriu si cu 1 zi la plata ca ore suplimentare.
Se intra in conflict cu prevederile Codului muncii care restrictioneaza activitatea continua la max. 14 zile calendaristice fara acordarea zilelor legale de repaus saptaminal, daca ele se acorda cumulat, in speta semnalata, nu dupa 14 zile ci dupa 21 de zile calendaristice?
Si revin cu intrebarea, puteti sa-mi evidentiati articolul sau legea care contine respectivul articol care prevede posibilitatea repartizarii orelor mai putine la ziua cu ore mai multe?
Va multumesc,
Cu respect, Alexandru Mihailescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus cumulat in cazul turei de 12/24 in program continuu alexandru777 alexandru777 Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca in cazul lucrului in tura continua de 12/24 (institutia functioneaza in regim permanent, fara interuperi, deci in ... (vezi toată discuția)
Program 12 cu 24, 12 cu 48 neov neov Buna ziua, S-a mai discutat de nenumarate ori acest aspect dar in continure unele aspecte sunt neclare pentru mine. Trebuie asigurat program 247 intr-o ... (vezi toată discuția)
Program de lucru . taurel44 taurel44 Buna ziua ! Muncesc la o firma de paza si am unele nelamuriri , la unele din ele poate o sa primesc un raspuns aici . Sunt angajat cu doua contracte de ... (vezi toată discuția)