avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzator autoturism firma, cumparator persoana fizica ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzator autoturism firma, cumparator persoana fizica la a 2-a mana.

Buna ziua,
O firma vinde cu acte in regula un auto catre persoana fizica PF1.
Se specifica pe spatele talonului, instrainat catre PF1.
Firma se scoate din evidenta fiscala cu copiile dupa actul de vanzare.
PF1 se declara la fisc cu auto. Apoi, gaseste cumparator, scoate certificat fiscal si vinde auto catre PF2. Apoi PF1, se scade si ea din evidenta fiscala.

Acum ... PF2, stim ca nu mai are de gand sa declare si inmatriculeze auto (rromi).
Va circula cu talonul care este pe firma, pana il gaseste politia (probabil).
Care sunt consecintele pentru firma: radar, rovinieta, amenzi?
Poate firma sa instiinteze serviciul inmatriculari ca nu mai este proprietara auto?
In cazul unei amenzi, aceasta vine automat pe firma sau se solicita numele conducatorului (parca asa stiam, ca vine o solicitare sa se comunice numele soferului)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:19, 18 Aprilie 2013
sper sa aveti noroc sa va rspunda cineva. eu astept mult si bine un raspuns la o problema si nu se incumeta nimeni. nici macar nu cred ca este forum de avocati. eu o sa imi sterg contul si in veci nu voi mai posta. in legatura cu problema dv, din ce stiu eu, trebuie sa se comunice numele soferului in caz de radar. de fapt doar in caz de radar vine amenda acasa.
... si in caz de rovinieta?
Multumesc
eu am cumparat o masina si nu apucasem sa o inscriu pe numele meu. m-au oprit si nu aveam rovineta. amenda mi-au aplicato mie. acum nu stiu daca s-a schimbat ceva intre timp. asta a fost acum 4 ani
Puteti obtine raspunsul direct de la Serviciul Inmatriculari.
Multumesc celor care mi-au raspuns.
S-a rezolvat problema simplu si cu efecte maxime, astfel: s-a facut o instiintare catre politie, serviciul inmatriculare cu situatia cunoscuta, la care s-au anexat documentele de vanzare si procesul verbal de scoarere din evidenta de la fisc. Acum la politie, in baza de date va figura PF1, care se va spala pe cap cu amenzile incasate de PF2 (ultimul cumparator).
Recomand aceasta solutie tuturor celor care au dat peste cumparatori de rea credinta si au probleme de genul celei de mai sus. Bafta!

Alte discuții în legătură

Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri procura speciala pt "evitarea" taxei de mediu. Rih85 Rih85 Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la ce am facut (sper sa nu fie prea tarziu) in urma cu 4-5 zile. Pe scurt am vandut o masina Daewoo Nubira euro 2 unui om ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina, omisiune inscriere vanzare pe certificatul de inmatriculare florentz florentz Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: mi-am vandut masina vineri (26.09.2014) si totul a decurs normal cu o singura exceptie, nu ... (vezi toată discuția)