avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta de plata Vs cerere pe valoare redusa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta de plata Vs cerere pe valoare redusa

pentru recuperarea unei creante care din cele 2 proceduri ar fi mai ok?
as mai dori sa stiu daca somatia de plata este obligatorie pentru cererea pe valoare redusa sau e in defavoarea mea ca il pun in intarziere pe debitor?

Regards
Cel mai recent răspuns: bejmuraru , utilizator 09:20, 18 Aprilie 2013
Potrivit disp.art. 1025 Cpc. , procedura cu privire la cererile de valoare redusa se apica cind valoarea creantei nu depaseste 10.000 lei , iar alin. 2 si 3 al aceluiasi articol mentioneaza care sun cererile pentru care aceasta procedura nu se aplica.
Procedura ordonantei de plata , care este reglementata de disp. art. 1013 din Cpc. se aplica numai creantelor certe lichide si exigibile ce constau in plata unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta.

Avand in vedere modificarile aduse Codului civil si Codului de procedura civila , cat si faptul ca nu aveti cunostinte juridice, va recomand sa va adresati unui avocat .
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
bejmuraru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanță de plată sau cerere cu valoare redusă Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca am facut o somatie unui beneficiar fara termenul de 15 zile si o alta notificare cu termen de 30 zile pentru plata sumei, pot depune in instanta o cerere ... (vezi toată discuția)
Cerere valoare redusa akadea akadea La data de 15.02.2013 a intrat in vigoare Noul Cod de procedura civila. Acesta aduce schimbari in procedura de judecata a cauzelor, mai ales in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Celeritate - pretentii sau cerere cu valoare redusa ? traian23 traian23 Buna seara ! Care este cea mai rapida pentru recuperarea unei creante ? Pretentile pe dreptul comuni sau procedurile speciale - cerere cu valoare redusa/ ... (vezi toată discuția)