avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta de plata Vs cerere pe valoare redusa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta de plata Vs cerere pe valoare redusa

pentru recuperarea unei creante care din cele 2 proceduri ar fi mai ok?
as mai dori sa stiu daca somatia de plata este obligatorie pentru cererea pe valoare redusa sau e in defavoarea mea ca il pun in intarziere pe debitor?

Regards
Cel mai recent răspuns: bejmuraru , utilizator 09:20, 18 Aprilie 2013
Potrivit disp.art. 1025 Cpc. , procedura cu privire la cererile de valoare redusa se apica cind valoarea creantei nu depaseste 10.000 lei , iar alin. 2 si 3 al aceluiasi articol mentioneaza care sun cererile pentru care aceasta procedura nu se aplica.
Procedura ordonantei de plata , care este reglementata de disp. art. 1013 din Cpc. se aplica numai creantelor certe lichide si exigibile ce constau in plata unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta.

Avand in vedere modificarile aduse Codului civil si Codului de procedura civila , cat si faptul ca nu aveti cunostinte juridice, va recomand sa va adresati unui avocat .
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
bejmuraru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanță de plată sau cerere cu valoare redusă Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca am facut o somatie unui beneficiar fara termenul de 15 zile si o alta notificare cu termen de 30 zile pentru plata sumei, pot depune in instanta o cerere ... (vezi toată discuția)
Cerere valoare redusa akadea akadea La data de 15.02.2013 a intrat in vigoare Noul Cod de procedura civila. Acesta aduce schimbari in procedura de judecata a cauzelor, mai ales in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Celeritate - pretentii sau cerere cu valoare redusa ? traian23 traian23 Buna seara ! Care este cea mai rapida pentru recuperarea unei creante ? Pretentile pe dreptul comuni sau procedurile speciale - cerere cu valoare redusa/ ... (vezi toată discuția)