avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constructii/garantii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constructii/garantii

Buna dimineata! Unui bloc construit in anul 2008 si dat in folosinta in 2009, a inceput sa-i cada fatada. In apartamente locatarii au mucegai ( an de an au zugravit ), dar deja s-au saturat sa tot faca aceste reparatii). Ce garantie trebuie sa dea constructorul? Ce este de facut in astfel de cazuri sa-i putem trage la raspundere pe cei care au construit blocul? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam daca mai putem trage pe cineva la raspundere?
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:10, 18 Aprilie 2013
Studiati documentele de preluare imobil,procesul verbal de receptie si garantia constructiei
Conditionat de documentele mentionate eventual ,asociatia de proprietari poate contracta expertiza tehnica care sa concluzioneze starea de fapt a imobilului in raport de data darii in folosinta
Verificati datele de identificare constructor si desfasurati procedura de informare a acestuia referitor la deficientele existente la imobil
Garantiile se acorda pentru orice fel de constructie si instalatiile aferente acesteia, indiferent de forma de proprietate a investitorului sau de destinatia constructiei.
Prin contractele care se incheie intre executant si beneficiar este obligatorie inscrierea clauzelor referitoare la nivelul de calitate al constructiilor si la garantiile materiale acordate de catre executant.
Garantia se acorda pe o perioada determinata stabilita intre executant si beneficiarul lucrarilor de constructii-montaj si se constituie cu scopul crearii unor disponibilitati banesti necesare pentru acoperirea unor eventuale reclamatii de calitate care ar putea interveni intre data receptiei provizorii si data receptiei definitive a lucrarilor.
De regula, garantiile se acorda sub forma de procente aplicate asupra valorii lucrarilor executate, cuprinse in situatiile de lucrari intocmite lunar sau pe fiecare stadiu de executie.
Executantul lucrarilor de constructii are drept obligatie principala remedierea, pe propria cheltuiala, a defectelor calitative aparute din vina sa, atat in perioada de executie cat si in perioada de garantie stabilita.







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie spatii comune bloc/complex tonipieleanu tonipieleanu Buna ziua, Am cumparat un apartament nou cu cota parte din spatii comune aferente si nu stiu ce garantie am pentru spatiile comune, respectiv instalatiile ... (vezi toată discuția)
Izolatie bloc Turnus Turnus Buna ziua.Stau la parter si am izolat cu polistiren de 10 cm. si as dori sa stiu daca ma poate obliga asociatia de locatari sa platesc la izolarea blocului (vezi toată discuția)
Buna sera, sunt presedintele unei asociatii de proprietari si ... Cezar B Cezar B Buna sera, Sunt Presedintele unei asociatii de proprietari si ma confrunt cu urmatoarea situatie: 2 din cele 4 fatade ale blocului s au deteriorat la 3 ani ... (vezi toată discuția)