avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament

Buna ziua,

Matusa mea (sora bunicii mele) are un apartament si nu are copii. A fost casatorita dar a divortat acum vreo 30 de ani. Matusa si bunica au mai avut o sora, care a murit acum 2 ani si care are 4 copii(si sotul acesteia a murit). Intrebarea mea este in aceste conditii cum se va imparti apartamentul dupa moartea ei?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:12, 18 Aprilie 2013
Mostenirea poate fi legala sau testamentara. Pe legal vin la mostenire cei patru copii ai sorei impartinandu se in cote parti egale sau testamentara , matusa lasand fie unuia dintre copii bunurile , instituindu l legatar universal, fie tuturor o cota parte, instituindu i legatari cu titlu universal (caz in care se imparte in mod egal daca este specificat cota egala pt fiecare), fie unui tert. Testamentul nu poate fi suspus reductiunii liberlaitatilor excesive pentru ca nu exista mostenitori rezervatari (sot, copii, parinti).
Pe legal nu ii revine o parte si surorii(au fost 3 surori)?Ma intereseaza procentual cat ii revine surorii si cat le revine copiilor?
Daca bunica dvs este in viata la momentul decesului sorei, dansa va avea 1/2 iar nepotii de la sora predecedata vor imparti in cote egale restul cotei de 1/2. Adica bunica 4/8 si toti 4 nepotii cate 1/8 fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)