avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Buna ziua. Angajatorul meu a primit o instiintare de poprire pentru mine, in contul restantei pe care o am la un credit de nevoi personale.Angajatorul este obligat sa imi opreasca acum 30% din salariu si sa vireze acesti bani in contul firmei de recuperare a creditului. Pot sa scap de poprire? Sau cum pot sa fac sa platesc mai putin decat suma asta? Stau cu chirie, 2 copii in intretinere, singura care aduce bani in casa. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:56, 2 Octombrie 2014
Doamna,

Puteti face contestatie la executare si sa solicitati judecatorului diminuarea cuantumului pana la care va este infiintata poprirea. Se poate obtine o reducere, am auzit de astfel de spete.
Succes,
Multumesc!
Daca poprirea a fost trimisa catre angajatorul meu si nu catre banca unde am cont, are vreo importanta? Adica, este vreo regula privind emiterea popririi?
Cu placere!
Nu are nicio importanta. As zice doar ca executorul e de bun simt. Majoritatea trimit si la banca si la angajator, desi salariul este doar unul singur.
mai am o intrebare. data la care a fost tiparita poprirea este aceeasi cu data la care este facuta publica la judecatorie? ca a mea a fost emisa pe 11.04 si am termen de depunere a contestatiei 5 zile, in conditiile in care eu am primit hartia pe 18.04.
Termenul este de 15 zile, de la data cand ati primit instiintarea privind infiintarea popririi.

Alte discuții în legătură

Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire Popescux Popescux Buna ziua. Daca am un singur credit neplatit si 2 popriri infiintate pe cont, una in euro(creditul) si una in lei pentru cheltuieli de judecata, care este ... (vezi toată discuția)
Executare silita angajat lilyanne lilyanne Am primit la firma o instiintare pentru un angajat cu o hotarare judecatoareasca emisa pe numele unui angajat de la un IFN pentru suma de 2200 lei. Imi ... (vezi toată discuția)