Buna ziua,
Am o intrebare privitor la tregerea la raspundere a comitetului executiv al unui bloc de locatari.Cum sta problema. In AG a fost aleasa o noua conducere (presedinte, comitet,cenzor), dupa numirea noii conduceri aceasa a solicitat in AG schimbarea administratorului, precizez ca era angajata o persoana fizica autorizata, si angajarea unei firme.
Aici intervine problema, administratorul vechi avea incheiat contract de munca cu posibiliatatea de reziliere, dar cu indeplinirea anumitor conditii, in fine s-a hotarit ca toata procedura sa fie facuta de noul comitet ales.
Intr-un exces de zel comitetul nu a respectat conditiile de rezilere, mai exact cele prevazute de CM in vigoare la acea data, si drept urmare fostul administrator a contestat in instanta decizia, si dupa un proces indelungat a cistigat anularea decizie, repunera in funcitie si plata drepturilor cuvenite pina in prezent. Cum este normal a solicitat conducerii blocului punerea in executie a hotariri.
Acum intrebarea mea este urmatoarea:
Care ar fi modalitatea de a trage raspunderea patrimoniala (sau intr-un alt mod) a comitetului, pentru ca este vorba de o suma destul de mare pe care trebuie sa o suporte locatarii.
Pot sa spun ca motivarea instantei a fost de neindelinire a proceduri prevazute de CM privitor la rezilierea contractului, deci am concluzionat ca membrii comitetului nu si-a indeplinit sarcinile, din cite cunost in legea asociatiilor de proprietari sunt imputerniciti de locatari sa duca la indeplinire hotaririle AG cu respectarea legislatiei in vigoare, pentru care au fost numiti si totodata au adus prejudiciu locatarilor care sunt obligati sa plateasca greselile conducerii.
Au existat unele razbunari personale intre presedinte si fostul administrator, dar lasind la o parte asta comitetul trebuia sa respecte legislatia cind a reziliat contractul de munca al administratorului,si in consecinta am considerat ca de vina pentru neindeplinirea proceduri legale, privind rezilierea, se face numai vinovat comitetul .
Dupa cum am spus nu stiam exact cui sa ma adresez pentru a constat abaterea.
Inca odata va multumesc amandurora.
Dupa ce obtineti si motivarea de la tribunal, impreuna cu alti locatari adresati-va unei instante de judecata pentru a se pronunta/hotari recuperarea prejudiciului de la cei vinovati. (Numai daca nu sant vinovati de concedierea administratorului si ceilalti proprietari ai imobilului). Procedura este mai complicata dar va scuteste de alte discutii. Sa se hotarasca in numele legii.