avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Notare contract de inchiriere in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Notare contract de inchiriere in cartea funciara

Buna seara,
1. Care este durata minima de inchiriere a unui imobil, pentru a fi posibila inscrierea in cartea funciara, conform NCC?
2. In plus, se poate inscrie in cartea funciara un imobil inchiriat sub semnatura privata sau doar cele in forma autentica?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:32, 23 Aprilie 2013
Nu e complicata speta.
In comodat scrie ca : "bunul imobil va fi folosit pentru realizarea obiectului de activitate al PJ1"
Obiectul de activitate al PJ1 este "inchiriere si subinchiriere, bunuri imobiliare proprii si subinchiriate". Mai mult, proprietarul PF, nu se opune la aceasta subinchiriere catre PJ2.

Acum ... contractul de inchiriere intre PJ1 si PJ2 poate fi notat la C.F., la cererea PJ2?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Am un srl cu care as vrea sa închiriez un apartament/casa Ancuța Circiumaru Ancuța Circiumaru Buna ziua! Am un SRL cu care as vrea sa închiriez un apartament/casa de la o PF, iar mai apoi sa o subînchiriez cu Airbnb. Ar trebui sa fac un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere i.i. MadameButerfly MadameButerfly Am inchiriat un spatiu comercial( contractul este valabil pana la data de 31 de.2012) pentru a putea desfasura activitatea de \"coafura,frizerie,manichiura, ... (vezi toată discuția)