avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensiile private obligatorii intrebare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensiile private obligatorii intrebare

Buna ziua! Din moment ce am mai putin de 35 de ani si nu am aderat la un fond de pensii privat, am fost repartizat aleatoriu de institutia de evidenta (presupun ca cei de la somaj..?).
Am citit pe un site textul asta evidentiat:
"Dupa aderare sau repartizare, participantii sunt obligati sa contribuie la un fond de pensii si nu se pot retrage din sistemul fondurilor de pensii administrate privat pe toata perioada pentru care datoreaza contributia de asigurari sociale la sistemul public de pensii, pana la deschiderea dreptului la pensia privata. "
De luna viitoare eu nu voi mai primi somajul si in caz ca nu-mi gasesc un loc de munca, ce se poate intampla? Sunt obligat sa le platesc celor cu fondul de pensii administrate privat indiferent daca realizez venituri lunare sau nu?
Cel mai recent răspuns: sv.cristian , utilizator 23:36, 26 Aprilie 2013
nu sunteti oblgat sa faceti plati catre fondul de pensie privat pilon 2.
platile catre acest fond vor fi reluate automat din cas-ul retinut, in momentul in care va veti reangaja sau veti achita contributii indivudale de asigurari sociale. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie privata pilon 2 georgetag georgetag as dori sa ma lamuriti in legatura cu pensiile private: -care sunt termenele limita de inscriere, - de cand a intrat in vigoare, -care este dobanda la ... (vezi toată discuția)
Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Virare de la pfi catre pilonul ii Ana-Maria Pintea Ana-Maria Pintea Bună ziua. Dacă am înființat un PFI , statul mai virează către pilonul II o parte din contribuția mea? (vezi toată discuția)