avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma de paza
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma de paza

As vrea sa infiintez o firma de paza in Brasov ,impreuna cu un asociat din Italia si as dorii sa stiu cam ce acte(autorizatii,avize,taxe-etc) trebuie si ce conditii se impun pentru infiintarea firmei.
Firma poate avea sediul in Italia si sa aiba drept de functionare si in Romania
si in Italia?
(imi cer scuze daca am postat gresit intrebarea)
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 12:03, 19 Aprilie 2013
Întrebarea dvs nu este greşită, reclama doar un răspuns complex, dacă constituit-o firma cu sediul în România, taxele orc la înfiinţare aproximativ 500 lei, capital minim 200 lei, iniţial dovada anterioritate denumire, act constitutiv, declaraţii asociaţi,specimen semnătura administrator apoi autorizarea la orc Braşov. Pentru sediu în Italia, mergeţi în Italia evident, după care deschideţi în România reprezentanta, filiala, etc dar aveţi alte costuri, la fel şi invers după finalizarea in România, mergeţi în Italia cu toate actele, se traduc se legalizează apostileaza şi deschideţi acolo reprezentanta.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
Bogdan Marinescu , Avocat
In cazul in care infiintati societatea in Romania, va trebui sa va circumscrieti Legii 333/2003, modificata prin Legea 40/2010:

ART. 20

(1) Societăţile specializate de pază şi protecţie sunt societăţi comerciale private care se constituie şi funcţionează potrivit legislaţiei comerciale şi prevederilor prezentei legi, având ca obiect de activitate paza obiectivelor, bunurilor sau valorilor, paza transporturilor de bunuri şi valori, în condiţii de maximă siguranţă a acestora, precum şi protecţia persoanelor.

(2) Societatile specializate de paza si protectie functioneaza in baza licentei eliberate de Inspectoratul General al Politiei Romane, cu avizul prealabil al Serviciului Roman de Informatii, pentru cel putin unul dintre obiectele de activitate prevazute la alin. (4), care poate fi reinnoita la fiecare 3 ani. Retragerea avizului prealabil al Serviciului Roman de Informatii poate constitui temei pentru anularea licentei de functionare.

(3) Pentru obtinerea licentei de functionare este necesara intrunirea urmatoarelor conditii:

a) prezentarea regulamentului de organizare si functionare a societatii;

b) prezentarea listei cu mijloacele materiale, tehnice, de transport, de comunicatii, cu mijloacele audio-video, aparatura de recunoastere si identificare, sistemele de alarma impotriva efractiei, sistemele de cronometrare si numarare, cu centrele de supraveghere si dispeceratele, tehnica de calcul si softul utilizat, cu armamentul si alte mijloace tehnice care vor face parte din dotarea societatii, in functie de obiectul de activitate;

c) prezentarea dovezilor de inregistrare cu denumirea societatii si a insemnelor distinctive inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci;

d) prezentarea notificarii prin care se incunostinteaza consiliul judetean sau, dupa caz, Consiliul General al Municipiului Bucuresti despre faptul ca societatea va avea sediul social in zona de responsabilitate a acestora;

e) prezentarea dovezii de achitare a taxei pentru obtinerea licentei de functionare;

f) prezentarea atestatului profesional pentru persoanele care executa activitati de paza si protectie.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Este corect, informaţiile integrale pentru licenţierea societăţii pe www.politiaromana.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma de paza si protectie! FREDU FIN FREDU FIN Care sunt conditiile pentru a deschide o firma de Paza si Protectie, de transport valori , unde gasesc metodologia actualizata in 2016 ? ms. (vezi toată discuția)
S.c. paza si protectie live_maz live_maz as vrea sa infiintez o s.c. de paza si protectie. imi puteti da si mie niste relatii legate de avize, autorizatii, legi care sa guverneze asemenea ... (vezi toată discuția)
Societate paza utc utc Buna ziua, Pentru a înființa o societate de paza , care sunt pașii? mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)