avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperare creanta din chirie neplatita
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperare creanta din chirie neplatita

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea: persoana fizica dat chirie casa catre SRL prin contract inregistrat la finante, taxa platita. Chiriasul nu a platit de 9 luni, notificat prin email, telefon si in scris cu confrimare de primire - semnat; utilitati neplatite de 5 luni

Intrebare: Care sunt sansele de recuperare a sumei prin judecata? firma este inca in functiune dar daca de exemplu nu are bunuri pe firma, bani in banca? Proprietarul firmei sau administratorul raspunde cu ceva?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pmg , utilizator 13:16, 20 Aprilie 2013
ar fi trebui sa pui deja contractul in executare. incepe intai executarea cu poprire conturi, vanzare la licitatie bunuri societate. daca nu ai o garantie de la administrator sau asociat acestia nu raspund.
Societatea, ca entitate juridică, răspunde pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale asumate cu patrimoniul propriu. Asociatul sau administratorul nu poate fi tras la răspundere. Dacă societatea nu are bunuri în patrimoniu şi nu realizează venituri care pot fi poprite nu are ce să se execute silit.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita persoane juridice asbinvest asbinvest Buna ziua ! La persoanele juridice se poare face executare silita pentru debite contractuale in care este stipulat ca raspunde ca persoana juridica doar ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru un credit la un ifn buburuzamo buburuzamo daca o societate are un credit achitat partial la un IFN si aceasta a emis somatia , iar autoturismul gajat a fost instrainat, alte bunuri pe societate nu ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi gps gps buna ziua, sotul meu este actionar la o firma aflata in reorganizare. in 2008 am semnat si eu, ca sotie, si el, ca actionar un bilet la ordin la ... (vezi toată discuția)