avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

Buna ziua
In anul 1998,am fost disponibilizat de la o unitate a CFR ( care intre timp s-a privatizat) cu salarii compensatorii,Dupa 5 ani m-am reangajat la CFR la o alta unitate,acum se vor face disponibilizari,si as dori sa stiu daca mai pot beneficia de plati compensatorii deoarece,este stipulat in OUG 116/2006 art4 pct3 ca cei care au luat plati compensatorii nu mai pot beneficia.
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: deremitic , utilizator 18:08, 19 Aprilie 2013
Articolul invocat de dsv nu exista in OUG nr.116/2006 ...
Art. 4
(1) Pot beneficia de prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă numai persoanele care au încheiat contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată cu societăţile prevăzute la art. 1 cu cel puţin 12 luni înainte de data concedierii.

(2) Beneficiază de prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă şi persoanele care:
a) au fost preluate prin protocol de alte societăţi dintre cele prevăzute la art. 1, în baza actelor normative în vigoare, dacă au încheiat contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată cu societăţile de la care au fost preluate, în perioada prevăzută la alin. (1);

b) au fost preluate de societăţile rezultate în urma divizării sau a altor forme de reorganizare a societăţilor prevăzute la art. 1, dacă au încheiat contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată cu societăţile supuse divizării sau altor forme de reorganizare, în perioada prevăzută la alin. (1).

Art. 4^1
Beneficiază de prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă şi persoanele care au fost disponibilizate prin concedieri colective efectuate în perioada 1 februarie 2006 - 31 ianuarie 2007 de societăţile stabilite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare şi privatizare a unor societăţi naţionale, companii naţionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autorităţilor administraţiei publice locale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 569/2003, cu modificările şi completările ulterioare, în baza unui program de restructurare şi de reorganizare aprobat de instituţia publică implicată în privatizare, dacă au fost preluate de aceste societăţi după data de 1 ianuarie 2005, în baza actelor normative în vigoare.
OUG privind aplicarea in perioada 2013-2018 a masurilor instituite prin OUG nr.116/2006
aceasta este OUG de care va spuneam
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intr-adevar, s-a adoptat o astfel de Ordonanta care prevede ca , nu pot beneficia de prevederile prezentei ordonanţe persoanele care au mai beneficiat de plăţi compensatorii acordate urmare a unui plan de concediere colectivă , indiferent de actul normativ prin care a fost reglementată concedierea colectivă.

OUG nu a fost publicata inca in Monitorul Oficial ...
multumesc
asadar,in momentul in care se publica in Monitorul Oficial,si se vor face disponibilizari,nu voi beneficia
Va multumesc pt toate raspunsurile date!
ASa este , va trebui sa fie publicata in Monitorul Oficial pentru a putea fi aplicata ...pana la intrarea ei in vigoare, daca va concediaza veti putea beneficia de salarii compensatorii.

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca pe ramura in administratia publica alecramm alecramm buna ziua nu gasesc CCM in administratia publica caut daca se acorda plati compensatorii la disponibilizari colective VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Contract de munca- concedieri eliza100 eliza100 buna seara Vreau sa ma lamuriti in urmatoarea problema, Lucrez de 36 de ani intr-un institut de proiectari. In anul 2010 am absolvit un o facultate cu profil ... (vezi toată discuția)