avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cuantumul ºi modul de calcul al taxei judiciare de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cuantumul ºi modul de calcul al taxei judiciare de timbru în cazul unui partaj

Speta: partaj bunuri comune
Reclamantul in cererea de partaj solicita partajarea unei case prin atribuirea in natura acesteia si constatarea contributiei de 100 % la achizitionarea casei.
Parata in intampinare este de acord cu atribuirea in natura Reclamantului a casei dar solicita instantei sa constate ca nu e adevarata sustinerea Reclamantului ca la achizitionarea casei ea a avut contributie de 100 % , lasa la latitudinea instantei sa stabileasca cotele respective.
Parata in cererea reconventionala mentioneaza ca mai este un bun comun , un autoturism, si solicita sa-i fie atribuit Reclamantului fiindca el il are in posesie si il foloseste.
Care este si cum se calculeaza taxa de timbru pentru Parata?
E legal si care este temeiul ca si Paratul sa plateasca aceeasi taxa de timbru ca si Reclamantul, respectiv 3% din valoarea tuturor bunurilor comune, casa si autoturism? Parata a platit 3% pentru autoturismul din cererea reconventionala iar instanta i-a pus in vedere ca trebuie platit si pentru casa .

Alte discuții în legătură

Proces partaj bunuri comune sanda2s sanda2s Buna ziua! Peste cateva luni voi avea prima infatisare intr-un proces de partaj in calitate de parata, din actiunea depusa de catre reclamant am unele ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj diana22 diana22 va rog frumos lamuriti-ma si pe mine: cine cat plateste? se introduce o cerere de partaj bunuri comune, reclamantul sustine ca are contributie 70%, iar parata ... (vezi toată discuția)
Partaj sau actiune in constatare? liliana szilagy liliana szilagy X a divortat de sotia sa, divortul pronuntandu-se in luna ianuarie 2009. Divortul s-a pronuntat prin acordul partilor, dar in cadrul actiunii de divort nu a ... (vezi toată discuția)