avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa timbru partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa timbru partaj

va rog frumos lamuriti-ma si pe mine: cine cat plateste? se introduce o cerere de partaj bunuri comune, reclamantul sustine ca are contributie 70%, iar parata 30%. parata face intampinare si reconventionala si sustine ca sotii au contributie de 50 %-50% si mai solicita adugarea la masa de partaj a unui autoturism.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:42, 6 Februarie 2012
Cererile de partaj - 3% la valoarea masei partajabile.
Separat de aceasta taxa, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor in cadrul cererilor de mai sus, taxa judiciara de timbru se datoreaza de titularul cererii la valoarea contestata.
articolul asta il stiam si eu din lege, dar nu il pot intelege..in speta mea..deci reclamantul plateste ce contesta. dar ce contesta? ce depaseste 50%? adica plateste 3% din 20%?#-o
Initial se face o evaluare provizorie de catre reclamant, iar la acea valoare va plati 3%, cu varianta impartirii 50-50%.
Ulterior, daca reclamantul contesta cei 50%, va plati suplimentar fata de cei 3%, taxa la valoarea pe care o solicita suplimentar, adica se va stabili ce inseamna 20% in lei, si la aceasta valoare se aplica taxa in conditiile art. 2 alin. (1).
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
m-am mai lamurit cat de cat, multumesc. dar daca a cerut prin cerere insasi atribuirea catre el a 70% nu trebuia sa timbreze de la inceput intreaga suma? adica 3% plus timbrajul pentru valoarea contestata?
Ba da, dar probabil ca nu a fost facuta o evaluare, pentru a se vedea ce inseamna plusul de 20% pe care-l solicita.
Oricum, la urmatorul termen solicitati completarea taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru partaj cosminamihaela cosminamihaela am inteles ca in cazul partajului judiciar,taxa de timbru se calculeaza procentual in functie de valoarea masei partajabile.cum se evalueaza masa de patajat pt ... (vezi toată discuția)
Partaj - taxa de 3 % din valoarea bunurilor partajate loanabelciu loanabelciu Va rog sa-mi spuneti: cei 3 % se platesc la ceea ce se contesta ? Exemplu: in cazul unui apartament, instanta va atribui 50 % uneia din parti si 50 % ... (vezi toată discuția)
Explicatii exemplu calcul 3 % taxa partaj kyky_micky kyky_micky Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza concret taxa judiciara de timbru pentru bunurile comune (din masa partajabila) ce sunt supuse ... (vezi toată discuția)