avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanþa a aplicat apãrãtorului trei amenzi în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanþa a aplicat apãrãtorului trei amenzi în aceeaºi ºedinþã. Potrivit cãrui CPC se face cerere de reexaminare?

- judecatorul a dat avocatului nu mai putin de 3 amenzi in aceeasi sedinta.

motivul - avocatul a cerut sa se consemneze de catre grefier ad literam sustinerile sale orale care erau in contradictie cu masurile judecatorului. - a primit amendat.

apoi judecatorul, dupa ce a audiat doar unul din martori, a suspendat sedinta; avocatul s-a opus motivand ca martorii vor lua legatura intre ei; iar amenda;

nemaiavand ce sa faca avocatul a zambit - iar amenda
----------------------------------------------------------------------------------------------
intrebare - procesul este inceput pe vechiul cod de procedura civila;
Consider insa cererea de reexaminare insa se face pe noul cod - art 191

corect ? merci
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:46, 22 Aprilie 2013
Cererea de reexaminare se va face potrivit dispoziţiilor vechiului Cod de procedură civilă.

Potrivit art. 3, alin. (1) din Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, dispoziţiile Codului de procedură civilă se aplică numai proceselor şi executărilor silite începute după intrarea acestuia în vigoare.

Cererea de reexaminare nu este un nou proces, ci o cale de atac împotriva unei încheieri pronunţate într-o cauză. De altfel, dispoziţiile vechiului Cod de procedură civilă vor guverna întregul proces (strămutări, recuzări, căi de atac, casări cu trimitere şi/sau cu reţinere etc.), până în momentul în care se va trece la executarea silită a hotărârii definitive pronunţate în cauză.
Instanta a exagerat.
Poate ca ar trebui sa recuze instanta ca sa nu il mai poata amenda.

Daca rezulta din incheierea de sedinta ca acestea au fost motivele pentru care a fost amendat avocatul ar trebui sesizat si CSM-ul.
Din pacate este deranj mare, dar judecatorul ar putea fi sanctionat daca avocatul se va ocupa in mod special de aceasta problema.

Cererea de reexaminare ar trebui admisa.
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna seara .
Este clar vorba de antipatii personale,ce nu isi au loc intr-un proces corect .Asemenea lucruri duc la asemenea masuri.Amenzile judiciare,se pot da ddoar pentru anumite motive, prevazute de CPC.
Urmatorul pas ar fi recuzarea judecatorului sau stramutarea procesului, pentru caz de banuiala legitima .
Cu stima,
Marius Bote.
Da, avocatul poate face cerere de reexaminare pentru amenda... :)))))) dar o sa le judece probabil acelasi judecator, asa ca slabe sanse sa scape de ele. Recuzarile sunt judecate de colegii judecatorului , asa ca efectul va fi doar amanari si s-ar putea sa mai ia si de acolo amenzi judiciare.... pentru tergiversare. E clar ca a iritat judecatorul si n-o sa mai veti parte de o solutie corecta..... :))))))))
Ii recomand dlui avocat sa-si ia cauza si sa se duca la un mediator (daca se preteaza speta).... acolo nu va mai avea probleme de acest gen si judecatorul o sa trebuiasca sa dea solutia aleasa de parti.... asa ii impuneti d-voastra solutia si nu mai e loc de simpatii sau antipatii. Succes !
Intervenţie moderator


Vă reamintesc întrebarea doamnei/domnului care a deschis această discuţie:
intrebare - procesul este inceput pe vechiul cod de procedura civila;
Consider insa cererea de reexaminare insa se face pe noul cod - art 191
corect ? merci

Vă rog să interveniţi în acest topic numai dacă aveţi un răspuns la această întrebare. Dacă nu aveţi un răspuns dar doriţi neapărat să divagaţi pe alte teme, vă rog să deschideţi discuţii separat. Mulţumesc anticipat!

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 108 ind 5 alin 3 reexaminarea amenzii judiciare si art.6.1 cedo eugen82 eugen82 Va cer opinia cu privire la procedura de reexaminare a amenzii judiciare reglementata de art.108 ind 5 alin.3 C.pr.civ. Se aplica art.6.1 al Conventiei si ... (vezi toată discuția)
Motive recuzare judecator Nina1 Nina1 Buna ziua, Care sunt motivele pentru care se poate solicita recuzarea unui judecator intr-un proces civil? Cu stima (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)