avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren

Buna ziua,se dau urmatoarele date

Suntem 4 frati si o parcela de pamant cu mama fiind propietara.Doi din fratii mei au convins`o pe mama sa semneze dandu`le doar lor singurul teren.Mentionez ca aceasta s`a intamplat in urma cu cativa ani si pe rand.Odata i`a dat unui frate ,apoi celuilalt.
Tin sa anunt ca nu sunt familiarizat cu aceste treburi,tocmai de aceea intreb daca este legal si daca se poate face ceva in aceasta privinta,eu si celalat frate am ramas pe dinafara.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters289205 , utilizator 13:32, 20 Aprilie 2013
Si daca fratele a donat inapoi mamei o parte mica si mama mi`a donat mie,mai pot cere reductiune?
Pot cere reductiune de la amandoi frati nu?
Nu am inteles prea bine la calculul activului net fictiv.Va fi nevoit sa`mi dea alt pamant?

Toate acestea dupa decesul mamei nu?

Iti multumesc inca odata ca ma ajuti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
ContSters289205, utilizator
Toate aceste calcule se vor face daca este nevoie la decesul mamei. Si nu este obligatoriu reductiunea! Daca din viata mamei dvs veti face tot felul de artificii si toti veti fi multumiti pana la urma nu este obligatoriu aceasta procedura.
Calculul se face fictiv, depinde daca donatiile au fost scutite de raport sau nu, depinde de valoarea bunurilor, depinde de pretentiile mostenitorilor care se vor ridica la acea data, etc.....
Aceste proceduri se fac cu actele pe masa cum s ar zice...... :)
Pai la o intelegere pasnica nu s`a ajuns, de aceea pun o mie de intrebari :)
Ce ma sfatuiti sa fac? Si daca merita,adica daca am sanse sa obtin ceva.
Sunt aliat cu celalat frate.

M`am saturat sa traiesc discriminat si mizer,cand ceilalti frati se rasfata in luxuri care trebuiau impartite.Vreau doar ce este al meu :)
Deocamdata mama dvs poate dispune de bunurile sale cum doreste. La dezbaterea succesorala aveti posibilitatea cererii reductiunii pentru ca va incalca rezerva succesorala la care aveti dreptul stabilit prin lege, in cazul dvs rezerva este de 1/8 din intreaga masa succesorala.
Iti multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie ContSters255863 ContSters255863 Daca persoana Giumbix a donat catre fii lui proprietatile pe care le-a avut, adica un apartament de 4 camere si un apartament cu 3 camere catre un fiu, iar ... (vezi toată discuția)
Donatia poate fi atacata? tama tama buna ziua! am primit o parte din terenul bunicului meu din partea mamei ca donatie. poate ataca donatia fratele mamei mele? in ce conditi? (vezi toată discuția)