avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recunoaºterea unei sentinþe de divorþ prin ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recunoaºterea unei sentinþe de divorþ prin procedura exequatur

Buna ! Poate o persoana care nu este cetatean roman (inca) sa solicite recunoasterea unei sentinte de divort in Romania prin procedura de exequatur?
Cel mai recent răspuns: InaV , utilizator 18:47, 21 Aprilie 2013
Hotararile straine sunt recunoscute de plin drept in Ro, daca se refera la statutul personal al cetatenilor statului unde au fost pronuntate sau daca, fiind pronuntate intr-un stat tert au fost recunoscute mai intai in statul de cetatenie al fiecarei parti ori, in lipsa de recunoastere au fost pronuntate in baza legii determinate ca aplicabila conform dreptului international privat roman si a fost respectat dreptul la aparare.
Sa inteleg ca nu este necesara solicitarea in instanta a recunoasterii hotararii de divort de vreme ce este recunoscuta de plin drept sentinta? Mentiunea de divort pe un viitor act de casatorie transcris in registrele de stare civila romane se poate inscrie pe baza sentintei pronuntate in strainatate?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea (in romania) sentintei de divort pronuntata in austria Dorothea Dorothea Salutare tuturor! Am o mica-mare problema: pe scurt, ca timpu-i pretios Casatorita in Ro cu cetatean roman si divortata in Austria. Ambii suntem CRDS. ... (vezi toată discuția)
Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj in spania. luciiflorii luciiflorii Buna ziua. Am o intrebare. Sunt casatarorita in Romania,sunt in Spania de 10 ani,am un copil.Divortez in Spania acuma,iar avocatul mia zis ca dupa legile ... (vezi toată discuția)