avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DETERMINAT 6 ore pe zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DETERMINAT 6 ore pe zi

Buna ziua, am si eu o nelamurire ,daca m-am angajat la 6 ore am aceleasi drepturi ca cel angajat cu 8 ore sau se considera munca part-time la 6 ore?

4 ore stiu ca se considera part-time, dar 6 ore cum se considera ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 21 Aprilie 2013
Codul Muncii prevede la art.106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Durata timpului de munca de 6 ore este considerata timp partial, chiar daca aveti aceleasi drepturi ac si un slaariat cu norma intreaga.
Mai exact ma intereseaza de exemplu daca pentru pensie cotizarea va fi la fel ca si in cazul unuia care lucreaza full time sau in cazul unui imprumut la banca cum apar pe contract , sunt "vazut" ca si un lucrator full time sau nu?


Multumesc!
1. - Pentru pensie si sanatate aveti acelasi stagiu de cotizare ca o persoana cu CIM cu full-time.
- Pentru somaj stagiul de cotizare este proportional cu timpul normal de lucru de 8 ore pe zi.

2. In cazul unui imprumut la banca intrebati banca respectiva dar nu cred ca depinde de timpul lucrat pe zi cat de venitul obtinut.
Va multumesc!
ionut_negoita89

In cazul unui imprumut bancar sunteti vazut ca un salariat cu c.i.m. cu timp partial si nu cu norma intreaga...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Job part time THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua va rog sa mi spuneti daca sunt angajata la un job part time de cate zile de concediu de odihna am dreptul? sunt la 20ore/saptamana.multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, am lucrat in uk cu contract cu 0 ore, potrivit legistatiei ... stela03 stela03 buna ziua, Am lucrat in uk cu contract cu 0 ore, potrivit legistatiei din uk acest contract se supune legislatiei aplicabile pentru contractul part time. Acum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua daca lucrez cu cim parțial de 2 ore pe zi la calcularea ... Radulescu7 Radulescu7 Bună ziua daca lucrez cu CIM parțial de 2 ore pe zi la calcularea vechimii se vor lua în considerare numai cele 2 ore sau calculul se face la 8 ore de ... (vezi toată discuția)