avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despagubiri de la rca pt vatamari corporale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despagubiri de la rca pt vatamari corporale

Buna ziua,

Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot sa-l solicit? Care este procedura de urmat pentru acest caz.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:59, 22 Martie 2009
numai dvs stiti raspunsul acestei intrebari, deoarece el se gaseste sau nu se gaseste printre clauzele contractului de asigurare.
daca in contract este stipulat asa ceva, inseamna ca puteti cere despagubiri, dac nu e stipulat nimic atunci nu puteti cere.
depinde si de sprta, mergeti sa va consulte dosarul un avocat.


av.m.vasilescu
Multumesc pentru raspuns

Pe asigurarea RCA pe care am primit-o scrie ca despagubiri pt accidente rutiere max 700 mii euro.
De aceea am intrebat.




Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot sa-l solicit? Care este procedura de urmat pentru acest caz.In polita este precizata

Limita de despagubire pentru vatamari corporale si decess-.....
Limita de despagubire pentru pagube materiale-...

Utilizati aceste prevederi din OrdinulCSA :rtfm:Ramane numai sa si dovediti pretentiile
Art. 24. - (1) Limitele minime de despagubire sunt stabilite de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
(2) Pentru pagubele materiale produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire se stabileste pentru anul 2009 la un nivel de cel putin 300.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei. Pentru anul 2010 limita de despagubire pentru aceste riscuri se stabileste la un nivel de cel putin 500.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei. Pentru anul 2011 limita de despagubire pentru aceste riscuri se stabileste la un nivel de cel putin 750.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei.
(3) Pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire se stabileste, pentru anul 2009, la un nivel de cel putin 1.500.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei. Pentru anul 2010 limita de despagubire pentru aceste riscuri se stabileste la un nivel de cel putin 2.500.000 euro, echivalent in lei, la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei. Pentru anul 2011 limita de despagubire pentru aceste riscuri se stabileste la un nivel de cel putin 3.500.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei.
Art. 25. - In cazul in care in unul si acelasi eveniment au fost prejudiciate mai multe persoane si valoarea totala a prejudiciilor depaseste limitele de despagubire specificate in polita RCA, despagubirea va fi stabilita in functie de cota-parte din valoarea prejudiciului ce revine fiecarei persoane indreptatite la despagubire pentru prejudiciile suferite in acelasi accident.
dovezile fiind.....fisa de externare sin spital (nu asi vrea sa ma trezesc acsa cu o factura de la spital acsa si sa o achit
din propiul buzunar,avend in vedere ca sunt student:),si Certificatul medico-legal in care am prcizat zilele de ingrijiri medicale care ajung la 16zile...,

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala snicownf snicownf in luna septembrie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier,mai bine spus intr-un cartambol de 4 masini,masina mea un vw golfv 2005tdi fiind ... (vezi toată discuția)
Pretentii materiale in urma unui accident rutier din care au rezultat 8 zile ingrijiri medicale?! roibuvictor roibuvictor Buna ziua, In urma cu circa o luna si jumatate,iesind dintr-o parcare,efectuand manevra de mers inapoi, am accidentat o persoana care trecea strada prin loc ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)