avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu vatamare corporala

in luna septembrie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier,mai bine spus intr-un cartambol de 4 masini,masina mea un vw golfv 2005tdi fiind proiectata de a 3 masina intr-un sant de 3 metri.Am copie dupa rca vinovatului si urmeaza cercetarile.Din acest accident masina este dauna totala iar sotia mea fiind pasagera avind certificat IML40-45zile de ingrijiri medicale fara spitalizare.As dori sa stiu la cit as putea primi de la asigurari pentru dauna totala si ce daune ar putea primi sotia mea ,daca ati putea sa-mi spuneti si suma .VA MULTUMESC ANTICIPAT!
:((
Buna ziua !
Raspunsul exact il veti primi de la firma de asigurare a autoturismului persoanei care se face vinovata de producerea accidentului .
Valoarea exacta va poate fi comunicata doar de inspectorul de daune care va instrumenta dosaul respectiv , dar ca si idee iata ce scrie pe Site-ul Comisiei de supraveghere a Asigurarilor:

" Limitele de despăgubire stabilite de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor sunt:

Ø pentru pagubele materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente produse în anul 2010, limita de despăgubire pentru aceste riscuri se stabileşte la un nivel de 500.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României. Pentru accidente produse în anul 2011, limita de despăgubire pentru aceste riscuri se stabileşte la un nivel de 750.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României;

Ø pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente produse în anul 2010, limita de despăgubire pentru aceste riscuri se stabileşte la un nivel de 2.500.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României. Pentru accidente produse în anul 2011, limita de despăgubire pentru aceste riscuri se stabileşte la un nivel de 3.500.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României. "
Nu s-a deschis cumva dosar penal pentru vatamare corporala din culpa?
V-ati constituit parte civila in dosarul penal?
Pentru vatamarea corporala a sotiei s-a deschis dosar penal. Dvs. trebuie sa va constituiti parte civila.
da, este dosar penal pentru ca mai sunt 2 persoane cu vatamari corporale,una este tot cu 45 zile de la iml, iar cealalta a fost mult mai grav ,cu internare .Ancheta a trecut de la politia rutiera la cercetari penale, dar dosarul inca nu a ajuns la parchet.

Alte discuții în legătură

Despagubiri de la rca pt vatamari corporale goleasca goleasca Buna ziua, Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot ... (vezi toată discuția)
Pretentii materiale in urma unui accident rutier din care au rezultat 8 zile ingrijiri medicale?! roibuvictor roibuvictor Buna ziua, In urma cu circa o luna si jumatate,iesind dintr-o parcare,efectuand manevra de mers inapoi, am accidentat o persoana care trecea strada prin loc ... (vezi toată discuția)
Despagubire vatamare corporala, asigurator si asigurat crina1291 crina1291 In urma cu 2 saptamani, am avut un accident de circulatie, din care eu rezult ca parte vatamata. cu firma de asigurari am deschis dosar de dauna pt masina ... (vezi toată discuția)