avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe venitul microintreprinderilor?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe venitul microintreprinderilor?

Buna ziua!
Am o mica intrebare - si poate ma poate lamuri cineva. Firma infiintata in 2012, ca platitoare de impozit pe profit trimestrial, fara activitate pana la 31 decembrie 2012, cu declaratiile la zi insa. In martie 2013 incepe activitatea si are venituri mici si nu are angajati. Ce tip de impozit i se aplica pentru 2013: impozit pe venitul microintreprinderilor sau continua cu impozitul pe profit trimestrial?
Multumesc anticipat oricarui respondent!

Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 09:53, 22 Aprilie 2013
Trece la plata impozitului pe microintreprindere. Pana la 25 martie trebuia sa depuneti declaratia 101 pentru anul 2012, declaratia 101 pentru luna ianuarie 2013 si formularul 010 de modificare de la platitor de impozit pe profit la platitor de impozit pe venit 3%.
Acum pana pe 25 aprilie 2013 aveti de depus si platit declaratia 100 cu impozitul pe venit de 3% aplicat la veniturile din perioada februarie si martie 2013.
Buna ziua,

In functie de domeniul de activitate, veti continua fie a ca microintreprindere, fie ca platitoare de impozit pe profit.
Daca nu desfasurati activitate in domeniile urmatoare, puteti aplica pentru sistemul microintreprinderii:
(6) Nu sunt obligate să aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice române care:
a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar;
b) desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;
c) desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului.
Urmatorul pas ar trebuio sa fie verificarea vectorului fiscal pentru a vedea cum figurati inregistrata la organul fiscal.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma noua- obligativitatea depunerii declaratiei 010 fdlevente fdlevente Buna ziua, am preluat contabilitatii a unei firma noua infiintata (03.04.2013) si am observat pe site anaf figureaza ca platitor impozit pe profit, din cate ... (vezi toată discuția)
Declaratii firma neplatitoare de tva si fara salariati nina-iza nina-iza Buna ziua, As dori sa stiu ce declaratii si cand trebuiesc intocmite, pentru o firma neplatitoare de tva, infiintata in data de 08.04.2013, fara angajati Va ... (vezi toată discuția)
Oare raman platitor de impozit pe profit Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Am solicitat un raspuns la Anaf pentru spetza mea, citez: ,,Societatea are ca obiect principal de activitate ,, Comert cu amanuntul prin ... (vezi toată discuția)