avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita- cale de atac sau contestatie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita- cale de atac sau contestatie

Buna ziua!
Daca am gasit pe net un dosar de incuviintare executare silita pe numele meu introdus in data de 09.04.2013 , cu o solutie data in 16.04.2013, stadiu procesual:Fond, cum pot ataca aceasta solutie?
Solutia pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită împotriva debitoarei ........, în temeiul titlurilor executorii reprezentate de biletul la ordin seria ....., nr. ........., emis la data de ......2013, de către SC..... SRL, pentru suma de ......lei, cu scadenţa la data de ......2013 şi avalizat de ........Autorizează creditoarea .... să treacă la executarea silită a obligaţiilor cuprinse în titlul executoriu, în vederea realizării creanţei, precum şi a cheltuielilor de executare. Prezenta încheiere nu este supusă niciunei căi de atac. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 16 aprilie 2013.

Cum pot ataca o asemenea solutie? In primul rand eu nu am semnat nici un BO in anul 2013 si nici nu le-am avalizat. Au fost semnate anul trecut in ianuarie 2012 fara insa a le avaliza.
Ce pot sa fac?
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:02, 13 Mai 2013
Buna ziua,

Nu aveti cale de atac.

In 5 zile de la data cand veti primi somatia, faceti opozitie/contestatie la executare intemeiata pe prevederile legii 58/1934, doar asa veti putea invoca argumentele pe care le-ati -rezentat mai sus.
sa stiti ca avalizarea inseamna doar faptul ca ati semnat in nume propriu, la rubrica destinata avalului de pe biletul la ordin.
Buna ziua, aveti termen de 15 zile de la comunicare ( comunicarea trebuie sa vina de la executorul judecatoresc) sa depuneti Contestatia la Executare la judecatorie. Contestatia va cuprinde numele partilor, adresele acestora, o prezentare a situatiei de fapt si temeiul legal. Este bine sa cereti si suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei. Pentru suspendare instanta va va stabili o cautiune, cam 10% din suma supusa executarii.
Nu aveti deschisa calea contestatiei la executare, asa cum va sfatuieste doamna de mai sus, decat in situatia in care executorul nu incepe executarea cu o somatie cambiala, adica una intemeiata pe prevederile art. 62 legea 58/1934. In acest caz in temeiul art. 399Cod procedura civila, coroborat cu art. 62Legea 58/1934 promovati contestatie la executare si solicitati nulitatea executarii silite deoarece legea speciala impune ca executarea sa se inceapa cu somatie cambiala, indiferent daca executarea se face prin poprire, sau e executare mobiliara/imobiliara.
Daca somatia e intemeiata si pe aceste prevederi, contestatia la executare intemeiata pe prevederile art. 399Cod civil este inadmisibila.


UP DATE : Am tot facut referire la art. 399 cod pr civila, dar cred ca e o executare pe noul cod de procedura civila si temeiul corect ar fi 711 Cod de procedura civila.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
Va multumesc tuturor pentru informatii.
Si totusi, presupunem ca executarea silita va incepe cu acea somatie cambiala. Inseamna ca eu nu ma mai pot apara in nici un fel? Ca nu pot arata ca nu am semnat si nu am avalizat acele BO in anul 2013? Ce pot sa fac?

Alte discuții în legătură

Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Executare silita oricare oricare Buna ziua ,am o intrebare:sunt executat silit pentru ca nu am mai putut plati ratele.Cand am incheiat contract leasing auto m-au obligat sa garantez un numar ... (vezi toată discuția)