avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de somaj

Buna ziua
Sunt angajat la firma ca persoana peste 45 de ani somer.Primesc acum 30% din indemnizatia de somaj pentru ca am fost angajat conform legii nr 76/2002.Acum firma vrea sa dea afara . Acum am dreptul sa cer indemnizatia de somaj , pentru ca lucrez de numai de noua luni la firma acea.
Multumesc zoltan
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 22 Aprilie 2013
1. Pentru a putea beneficia din nou de indemnizatie de somaj trebuia sa aveti alte 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...

Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din concediu de maternitate in somaj oana cali oana cali eu am ramas insarcinata in aprilie 2010 iar din martie pana in aprilie am fost in somaj dati de firma unde lucrez iar in aprilie ne-au chemat in apoi pentru ... (vezi toată discuția)
Somaj functionar public genaro genaro in 2010 am fost eliberat din functia de politist comunitar si am beneficiat de somaj 9 luni de zile.in 2011 am castigat procesul cu institutia obtinand ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj Liana_86 Liana_86 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Am lucrat fara intrerupere 3 ani, apoi 6 luni somaj, 2 luni nu am lucrat, iar acum de 4 luni lucrez, pare ca ... (vezi toată discuția)