LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului Accesează live evenimentul
Am patit astfel :
-m-am hotarit sa cumpar un aparat de aer conditionat , si am gasit de la firma X , cu 5 ani garantie aparat/10 ani garantie compresor .
-pentru ca era dubios , m-am adresat la firma locala Y , autorizat pentru aprovizionare si montaj si am intrebat daca este adevarat , daca este ceva conditii speciale ? ; mi s-a spus ca este ok ; nu am martori sau documente pe asta .
-am facut comanda ; ei au emis factura si pe factura au scris "Aparat AC 12000 marca X " ; nu au scris modelul ; am intrebat si mi-au spus ca acesta este uzanta , asa este normal ; nu am martori si am semnat asa factura , fara model scris.
-dupa 3 zile , a venit aparatul si firma locala Y a montat; dupa ce a fost spinzurat in perete , am observat ca este alt model decit ce am comandat , un model inferior . ; motajul executat corect , am semnat contract de montaj
-la terminare lucrare , mi s-a predat contract de garantie , unde este o clauza , ca pentru pastrare garantie , in fiecare an trebuie sa vina firma , sa faca revizie , eu sa platesc , si apoi ei pun stampila si semnatutura pe certificat garantie ; certificat garantie are 10 casute pentru a fi stampilate si semnate . Costul unei revizii este de 12 % di valoare aparat .
Ce as putea face in acest caz ? Este legal sa fie conditionata garantia ? Este legal ca mi-au adus alt model ?
Expertiza valabila?
irinu
In 2009 am solicitat o expertiza extra judiciara pentru un teren proprietate personala expertul X mia facut o schita destul de buna dar datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)