avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nu recunoaste factura si marfa ....
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nu recunoaste factura si marfa ....

Buna ziua,

Lucrez la o firma de distributie, pe data de 12.10.2013 am livrat catre firma x marfa + factura la termen de 30 zile. Firma x a semnat si stampilat ambele facturi ( alb+rosu), alb a ramas la firma x iar rosu a ramas la mine si am trimiso catre contabilitate , dupa 30 zile cand am luat legatura cu firma pentru a discuta de suma restanta aceasta sa facut ca ploua si a zis" ce factura? ce marfa? eu nu am primit asa ceva de la voi,eu nu am comandat nimic la voi si nu am nimic de plata" ... ce putem face in acest caz!? Ce solutii sunt? ce pot sa imi faca mie ca agent de vanzari?ma pot trage pe mine la raspundere cumva pentru ca firma x nu doreste sa platesca!?

Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 10:13, 22 Noiembrie 2013
Nu a semnat de primirea facturii ?
Marfa cum a fost predata ?
Contract sau comanda scrisa nu aveti ?
sabinna a scris:

Nu a semnat de primirea facturii ?
Marfa cum a fost predata ?
Contract sau comanda scrisa nu aveti ?


ba da facturile sunt semnate si stampilate (alb si rosu) alb a rams la el la firma x si ce-a rosie a ramas la mine si am trimiso in contabilitate pentru inregistrare.

marfa sa livrat - intalnindu-ne undeva deoarece ei nu au punct de lucru in oras la noi , firma fiind din alt oras. noi suntem din slatina si firma x este din caracal.

nu avem contract cu acesta si nici comanda scrisa deoarece comanda sa luat prin telefon... sa facut factura am luat legatura cu acesta si sa livrat marfa...

este singura factura emisa catre acesta firma .. inainte de aceasta factura , marfa se vindea catre firma x fara factura " politica firmei unde lucrez" apoi au dorit sa ii dea la termen de 30 zile.

concluzie???
Buna ziua, sunt si eu intr-o situatie asemanatoare doar ca eu am comanda scrisa (primita pe mail), CMR-ul si factura trimisa catre ei, le-am trimis notificare dar nu vor sa plateasca.
Vreau sa fac o actiune dar nu stiu ce temei juridic sa aplic, astfel incat apelez la sprijinul d-lor avocati care s-au mai confruntat cu astfel de cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema -firma nu recunoaste factura si marfa livrata ContSters303515 ContSters303515 Buna ziua, Lucrez la o firma de distributie, pe data de 12.10.2013 am livrat catre firma x marfa + factura la termen de 30 zile. Firma x a semnat si ... (vezi toată discuția)
Reguli facturare marfa export loredana.s loredana.s Buna!Am si eu o intrebare. Atunci cand trimit marfa in Ungaria aceasta este insotita de o factura in exemplar albastru si rosu. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Nu recunoaste factura emisa-stampilata si semnata ContSters303515 ContSters303515 Buna ziua, Lucrez la o firma de distributie uleiuri. Am dat de o problema zilele acestea si vreau un ajutor. AM livrat si facturat marfa unei firme acum 1 ... (vezi toată discuția)